Sıkıntı büyük...
29 Ağustos 2016, Pazartesi

AHMET ÇAKAR

Sıkıntı büyük...

Fenerbahçe, sezona hiç iyi başlamadı. Dün gece de belki de ligin en zayıf takımlarından biri olan Kayserispor'u yenemediler.
Üstelik 90. dakikada yediler, uzatmada da beraberliği sağladılar. Atılan goller dışında Fenerbahçe'nin tek pozisyonu yok. Ciddi bir golcü sıkıntısı var. Sezon başından beri Fernandao, Robin van Persie ve Emenike, değişerek oynuyorlar.
Fenerbahçe'nin santrforu şudur diyemiyoruz.
Aslında belki de kimse diyemiyor.
Fenerbahçe'nin o alıştığımız kanat akınlarından eser yok. Gökhan Gönül ve Caner Erkin'i kaybetmenin sıkıntıları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Maça bakıyoruz, Kayserispor ilk yarıda duran toptan birbirine benzer iki gol attı.
Sözüm ona en uzun, hava hakimiyeti en yüksek stoperler Fenerbahçe'de ama yenen goller tam bir komedi. İki yan topta da o Avrupa'nın önemli stoperleri Kjaer ve Skrtel, Kayserisporlu oyunculara kafayı vurdurdular.
Yönetimin ciddi hataları olduğunu düşünüyorum. Kaybettikleri oyunculara bakıyoruz; kurtarıcı denilen oyunculara bakıyoruz. Miroslav Stoch kurtarıcı olabilir mi? Emmanuel Emenike madem iyi bir oyuncuydu, niye Katar'a yolladınız?
Yenilerden Roman Neustadter'in takıma faydası nedir? Kim transfer etmiştir? Hangi mantıkla Fenerbahçe'ye kazandırılmıştır? Bu soruların cevabını sadece biz değil tüm Fenerbahçeliler arıyor. Fenerbahçe'nin iki maçı geride kaldı ama sadece 1 puanı var.
Üstelik ışık vermeyen, pozisyon üretemeyen, santrforu belli olmayan, oyuncu kalitesi vasatı aşamayan bir takım görüntüsünde... Bu iş Stoch'la, Alper'le, Aatif Chahechouhe'yla olmaz. Van Persie, ne iş yapar? Yeni hoca Dick Advocaat vatandaşı ama sahaya girip de bırakın kurtarıcı olmayı, emekli bir oyuncu görüntüsünde.
Fenerbahçe'yi iyi günler beklemiyor.
Üstelik hakem şanssızlığı da Fenerbahçe'den yanaydı. Bariz gol şansından Kjaer'in atılması doğru karar ama bu pozisyonun başlangıcında Stoch'a açık bir faul var.

F.Bahçe ışık vermeyen, pozisyon üretemeyen, santrforu belli olmayan, oyuncu kalitesi vasat bir takım görüntüsünde
BİZE ULAŞIN