35 yıl sonra karşılaştığı Karadeniz ekibini 3 gün önce 2-0 yenen sarı-lacivertliler Ülker Stadı'ndaki karşılaşmada rakip ağlara yarım düzine gol bıraktı.
GENÇ FENERBAHÇELİLER COŞTU
Van Persie'nin ilk 11'de başladığı karşılaşmanın ilk yarısında goller genç oyunculardan geldi. Kadıköy'de gol perdesini 17. dakikada Uygar Mert Zeybek açtı. 39'da Ramazan Civelek farkı 2'ye çıkardı.
İkinci yarıda Fenerbahçe'nin tecrübeli ayakları devreye girince fark açıldı.

VAN PERSİE KLASINI KONUŞTURDU
Caner Erkin 55'te uzaklardan yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı. Van Persie 59'da klasına yakışır bir gol attı. Diego'nun yerine oyuna giren Fernandao 68. dakikada farkı 5'e çıkardı.
Kadıköy'de dakikalar 82'yi gösterdiğinde Robin Van Persier bir kez daha sahneye çıktı ve üst üste çalımlar sonrası kaleciyi de geçerek Fenerbahçe'nin 6. golüne imza attı.
Konuk ekibin tek golü 76. dakikada Abdulaziz Solmaz'dan geldi. Sahadan 6-1 galibiyetle ayrılan Fenerbahçe 12 puana ulaşarak bir üst tura çıkmayı garantiledi.
Sezonun en farklı galibiyeti
Bu sezon 31. resmi maçına çıkan Fenerbahçe, en farklı galibiyetini Giresunspor karşısında aldı.
Bu karşılaşmadan önce en farklı galibiyetini UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Yunanistan'ın Atromitos takımı karşısında 3-0'la yaşayan Fenerbahçe, yaklaşık 4 yıl sonra ilk kez bir resmi maçta 6 gol kaydetti.
Sarı-lacivertliler, Süper Lig'de 3 Mart 2012'de Gençlerbirliği'ni 6-1 yenmişti.
Öte yandan Fenerbahçe üst üste 20. resmi maçından da yenilgisiz ayrıldı. En son yenilgisini 27 Eylül 2015'te Beşiktaş'a karşı alan sarı-lacivertliler, ligde 11, Avrupa'da 5, kupada da 4 maçtır kaybetmiyor. Fenerbahçe, bu karşılaşmalarda 14 galibiyet ve 6 beraberlik aldı.
Uygar Mert Zeybek ilk golünü attı
Fenerbahçe'nin 21 yaşındaki genç futbolcusu Uygar Mert Zeybek, sarı-lacivertli formayla resmi maçlarda ilk golünü attı.
Sarı-lacivertli kulübün altyapısından yetişen ve A takımla 2014 yılında oynamaya başlayan Uygar Mert, Giresunspor karşısında takımının ilk golünü kaydetti. Ağırlıklı olarak A2 takımında forma giyen ve zaman zaman A takım kadrosuna giren Uygar Mert, bu sezon ligde sadece bir maçta görev aldı.
Fenerbahçe'nin bir başka genç oyuncusu Ramazan Civelek ise bu sezon kupadaki gol sayısını 2'ye çıkardı. Tuzlaspor ağlarını da havalandıran 20 yaşındaki futbolcu, Giresunspor karşısında takımının ikinci golüne imza attı.
Van Persie'nin 11. golü
Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Van Persie, takımı adına bu sezon 11. golünü kaydetti.
Kupada Antalyaspor'dan sonra Giresunspor'a da iki gol atan Hollandalı, bu kulvardaki gol sayısını 4'e yükseltti. Bu sezon 26 maçta görev alan Van Persie'nin ligde 6, Avrupa'da ise bir golü bulunuyor. Van Persie'nin özellikle savunma ve kaleciye attığı çalımlardan sonra kaydettiği ikinci gol büyük beğeni topladı. Taraftarlarda Hollandalı yıldız için uzun süre tezahüratta bulundu.
Sarı-lacivertlilerin 3. golünü kaydeden Caner Erkin ise bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı.
Fenerbahçe'nin bir diğer golcüsü Fernandao ise bu sezon 30. maçında 14. golüne Giresunspor karşısında imza attı.