Ahmet Suat Özyazıcı kimdir?
Trabzonspor'un hayatını kaybeden efsanevi teknik direktörü Ahmet Suat Özyazıcı'nın hayatı ve bordo-mavili ekipte yaşadığı başarılar merak konusu oldu. İşte efsanevi ismin biyografisi...
- Trabzonspor Haberleri
- Yayın Tarihi: 18.02.2023 20:18
Ahmet Suat Özyazıcı, 1936 yılında Trabzon'da doğdu. Özyazıcı futbola 1954 yılında Yolspor'da başladı. 1956 yılında İdmanocağı'nda oynamaya başlayan Özyazıcı, daha sonra askerlik nedeniyle Ankara Havagücü Takımında yer aldı.
Ahmet Suat Özyazıcı, profesyonelliğe ilk adımı 1967 yılında kurulan Trabzonspor'da attı ve 1969 yılında futbol yaşantısını noktaladı. İlk antrenörlük deneyimi 1970 yılında A takımda yardımcı antrenör olarak yapan Özyazıcı, 1971 yılında Trabzonspor Genç takımının başına geçti ve takımı Karadeniz Bölge Şampiyonu yaptı.
Özyazıcı, 1972-73 sezonunun ikinci yarısında Trabzonspor'un başına geçerek ilk yılında 1 gol averajla şampiyonluğu kaçırdı ancak ikinci sezonunda Trabzonspor'u şampiyon yaparak Birinci Lig'e çıkarmayı başardı.
Ahmet Suat Özyazıcı, Türk futbol tarihinde bir ilke imza atarak Anadolu futbol ihtilalini gerçekleştirerek şampiyonluğu Anadolu'ya taşıdı ve ligde 4 şampiyonluk yaşadı. Özyazıcı, Trabzonspor'un dışında Bursaspor ve Sarıyer'i çalıştırdı. Özyazıcı, Sarıyer'i Balkan Şampiyonu yaptı.
Özyazıcı, evli ve 4 çocuk babasıydı.
DİĞER HABERLER
-
Trabzonspor, Premier Lig ekibi Fulham'ın ısrarla istediği Chibuike Nwaiwu'nun olası ayrılığı sebebiyle stoper arayışlarına başladı. İşte detaylar... (TS spor haberi) -
Trabzonspor ile ilgili dikkat çeken bir transfer iddiası gündeme geldi. Arjantin basınında yer alan haberlere göre bordo-mavililer, Benfica'nın genç yıldızı Gianluca Prestianni'nin transferinde mutlu sona ulaştı. Karadeniz ekibinin, 20 yaşındaki Arjantinli futbolcu için Portekiz temsilcisine 20 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceği öne sürüldü. İşte detaylar... -
Sağ kanada takviye planlayan Trabzonspor, Dario Osorio için harekete geçti. Bordo-mavili yönetim, Şilili futbolcuyu Aral Şimşir aracılığıyla ikna etmeye çalışacak. Osorio'nun yeşil ışık yakması halinde Midtjylland’a 15 milyon euro’nun üzerinde bir teklif sunulacak. İşte detaylar... -
Trabzonspor, genç orta saha oyuncusu Christ Inao Oulai'nin transferi için Fiorentina ile anlaşmaya vardı. Bordo-mavililer, transferden bonuslarla birlikte toplam 30 milyon 61 bin euro gelir elde edebilecek ve oyuncunun bir sonraki satışından yüzde 10 pay alacak.