Galatasaray'ın Riva arsası el değiştirdi
Galatasaray Spor Kulübü'nün İstanbul Riva'daki arsası için Emlak Konut GYO tarafından gerçekleştirilen ihaleyi kazanan Fema İnşaat Ticaret AŞ & KLV İnşaat AŞ İş Ortaklığı belirlenen sürede sözleşmeyi imzalamayınca Riva ihalesi en yüksek ikinci teklifi veren Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Ticaret AŞ'ye verildi
- Süper Lig Haberleri
- Yayın Tarihi: 17.08.2017 00:00
- Güncelleme Tarihi: 17.08.2017 11:06
Galatasaray'ın İstanbul Riva'da bulunan arazisi için Emlak Konut GYO tarafından yapılan ihaleyi Fema İnşaat Ticaret AŞ & KLV İnşaat AŞ İş Ortaklığı almıştı fakat yeni bir gelişmeyle ihalenin sahibi değişti.
KAP'A AÇIKLADI
Fema & KLV ortaklığı belirlenen sürede sözleşme imzalamayınca ihale en yüksek ikinci teklifi veren Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Ticaret AŞ'ye verildi. Emlak Konut'un açıklaması şöyle:
"Söz konusu iş, adı geçen iş ortaklığına ihale edilerek şartname gereği sözleşme imzalamak üzere yazı ile şirketimize davet edilmiş ancak sözleşme imzalamak için belirlenen son gün olan 15 Ağustos tarihi mesai bitimine kadar sözleşmeyi imzalamamış olduğundan, ihale şartnamesinin ilgili hükümleri gereği, istekli iş ortaklığına ait geçici teminatın nakde çevrilerek irat kaydedilmesi işlemi başlatılmış olup söz konusu işin ihalede en uygun ikinci teklifi veren Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Ticaret AŞ'ye ihale edilmesine karar verilmiştir."
GELİR DAĞILIMI DEĞİŞTİ
İlk ihaleye göre 3.1 milyar lira değerinde proje yapılacak ve şirket payı olarak yüzde 38'e denk gelen 1 milyar 178 milyon lira kulüp ve Emlak Konut kasasına girecekti.
GALATASARAY'IN GELİRİ DÜŞTÜ
Galatasaray yüzde 80'e denk gelen 942 milyon 400 bin lira gelir sağlarken kalan 235 milyon 600 bin lira Emlak Konut'un olacaktı ancak ihale en yüksek teklif veren ikinci firmaya geçince şirket payı yüzde 38'den yüzde 25'e geriledi.
İlk ihale sonucuna göre Galatasaray'a ödenecek olan para 942,4 milyon lira olacaktı. İhalenin ikinci şirkete kalmasıyla Galatasaray'ın ihaleden elde edeceği satış geliri de 942,4 milyon liradan 761,6 milyon liraya düşmüş oldu.
Yani Galatasaray'a verilen gelir taahhütü 180 milyon 800 bin TL'ye düşecek. İhalede yeni tabloya göre de Emlak Konut payı 190 milyon 400 bin TL olacak.
3 YIL SÜRECEK
Toplam 869 bin 522 metrekare konut alanına sahip olan arazide 206 bin 497 metrekarelik bir de özel orman alanı bulunuyor. 2018'de inşaatın başlaması ve 3 yıl sürmesi bekleniyor.
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek Riva ve Florya'dan 1.5 milyar lira gelir beklendiğini belirtmişti.
Sabah
DİĞER HABERLER
-
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Merkez Hakem Kurulu'nda (MHK) yapılan yeni görevlendirmeleri duyurdu. Yapılan açıklamaya göre MHK Başkanlığı görevine, halen Elit Hakem Direktörü olarak görev yapan Anthony Taylor getirildi. -
Trendyol Süper Lig'de 8. haftanın VAR kayıtları açıklandı. İşte tartışmalı pozisyonlarda konuşulanlar... -
Trendyol Süper Lig’de Eyüpspor ile Kasımpaşa karşı karşıya gelecek. 24 Ekim 2026 Cumartesi günü oynanacak mücadelede iki takım da sahadan galibiyetle ayrılmayı hedefliyor. Peki, Eyüpspor-Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte karşılaşmanın detayları... -
Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi Atilla Karaoğlan oldu.