Galatasaray'dan flaş talep!
Son dakika spor haberi: Trendyol Süper Lig ekibi Galatasaray, bu sezon Süper Lig'de VAR müdahalesi gerekmesine rağmen hakemin incelemeye davet edilmediği maçlar ve pozisyonlar hakkında TFF'ye başvuru yapıldığını açıkladı. İşte o açıklama...
- Galatasaray Haberleri
- Yayın Tarihi: 13.02.2025 - 15:29
- Güncelleme Tarihi: 13.02.2025 - 15:51
Galatasaray Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF), bu sezon VAR müdahalesi gerekmesine rağmen hakemin incelemeye davet edilmediği 46 pozisyonu kamuoyuyla paylaşmasını talep etti.
Sarı-kırmızılı kulüp, VAR müdahalesi gerekmesine rağmen hakemin incelemeye davet edilmediği müsabakaları ve pozisyonlara ilişkin listeyi de paylaştı.
Kulüpten yapılan açıklama şöyle;
TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU YÖNETİM KURULU'NA
Bilindiği üzere, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yalnızca hakemin VAR müdahalesiyle pozisyonu incelemeye davet edildiği durumlara ilişkin VAR kayıtları kamuoyuyla paylaşılmaktadır.
Ancak yeni bir uygulama ile TFF, Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında oynanan Galatasaray A.Ş. – Adana Demirspor A.Ş. karşılaşmasının 11. dakikasında yaşanan pozisyona ilişkin ham VAR kayıtlarını paylaşmıştır.
Bu durum karşısında, şeffaflık ilkesinin yanı sıra TFF Statüsü'nde belirtildiği üzere tarafsız davranma yükümlülüğü bulunan TFF Yönetim Kurulu'nun, 2024-2025 Trendyol Süper Lig Şamil Ekinci Sezonu'nda VAR müdahalesi gerekmesine rağmen hakemin incelemeye davet edilmediği işbu dilekçemiz ekinde yer alan 46 pozisyona ilişkin ham VAR kayıtlarını da aynı ilke doğrultusunda futbol kamuoyuyla paylaşması elzemdir.
Sonuç olarak, ekli listede belirtilen 46 pozisyona ait ham VAR kayıtlarının ivedilikle kamuoyuna açıklanmasını vekaleten talep ederiz. Aksi takdirde, TFF'nin tarafsız davranma yükümlülüğünü ilkesini ihlal edeceğini ve futbolun adil yönetimine gölge düşüreceğini önemle hatırlatırız.
Saygılarımızla,
Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş.
DİĞER HABERLER
-
Trendyol Süper Lig'in 14. haftasında oynanan dev derbide Fenerbahçe son dakika golüyle Galatasaray karşısında 1-1 berabere kaldı. Sabah Gazetesi yazarı Ömer Üründül dev maçı çarpıcı ifadelerle değerlendirdi. İşte o yazı... (FB GS spor haberi) -
Süper Lig'de 14. hafta maçında Fenerbahçe, Galatasaray'ı konuk etti. Kadıköy'de oynanan derbi oldukça gergin ve sert bir mücadele içinde geçti. Karşılaşmada yaşanan bazı sert fauller ise dış basında geniş yer buldu. Özellikle Skriniar ile Sara arasında olan pozisyon Chelsea-Arsenal maçındaki faule benzetildi. İşte detaylar... -
Trendyol Süper Lig'in 14. haftasında oynanan dev derbide Fenerbahçe evinde ezeli rakibi Galatasaray'ı ağırladı. Sarı-lacivertliler son dakikada bulduğu golle Galatasaray'la 1-1 berabere kaldı. Spor yazarları, Fenerbahçe-Galatasaray maçını dikkat çeken ifadelerle değerlendirdi. İşte o yazılar... (FB-GS spor haberleri) -
Süper Lig'in 14. haftası dev derbiye sahne oldu. Fenerbahçe ile Galatasaray Kadıköy'de karşı karşıya geldi. Mücadele 1-1 sona erdi. Maçın ardından Sabah Gazetesi Yazarı Ahmet Çakar'dan çarpıcı değerlendirmeler geldi. İşte Çakar'ın yazısı... FB-GS SPOR HABERLERİ