Spor yazarları Galatasaray - Bandırmaspor maçını değerlendirdi! "Standartının altında oynadılar"
Son dakika Galatasaray haberi: Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Bandırmaspor'u 4-2 mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi. Fotomaç Gazetesi yazarları da bu mücadeleyi dikkat çeken sözlerle değerlendirdi. İşte o yazılar... (GS spor haberleri)
- Galatasaray Haberleri
- Yayın Tarihi: 07.02.2024 09:04
- Güncelleme Tarihi: 07.02.2024 09:07
SERKAN KORKMAZ - SİYAH FORMA
Büyük felaketin yıl dönümünde bir futbol maçının keyfini çıkarmak çok güçtü. Binlerce insanımızı kaybettik, sağ kalanlar da ruhen ağır yaralı.
Depremin ilk gününden itibaren bölgeyi yakından takip eden herkes aynı şeyi söylüyor; "yardımların artarak devam etmesi şart". Acılar paylaştıkça az da olsa hafifliyor, hayat devam ediyor.
6 Şubat tarihinin kederi Galatasaray'a siyah bir forma olmuş, hava mevsim normalinin üstünde olmasına karşın tribünlerse ilk kez bu kadar boştu. Yine de Sanchez'in kafası ve iki penaltı golüyle üç farklı üstünlüğü yakalamayı bildi sarı kırmızılılar.
Alt ligin kifayetli takımlarından Bandırma, çok beğendiğim Hüseyin Eroğlu yönetiminde yılmamış, maçı bırakmamıştı. Önce ilk yarı biterken ardından maçın sonlarına doğru ev sahibi bulduğu gollerle maça ortak olmayı başardı.
Son bölümde yedekler, yeniler, gençler ve formsuzlarla sahada kalan Okan hocanın takımı Bandırma'nın yorulmasıyla kalesinde fazla tehlike görmedi.
Karşılaşmanın son golünü kaydeden yeni transfer Vinicius'la ilgili olumlu ya da olumsuz bir kritik yapmak için çok erken. Yine de yeni takımıyla ilk resmi maçında gol atmak elbette önemli.
Galatasaray'da dün akşam oynayan futbolcuların geneli standardının hayli altında oynadı. Zaha, başta ikinci penaltıda birbirlerine diklenen Barış ve Tete'nin arasına girmesiyle saha liderliğine soyundu ve bence bu tavrıyla takdiri hak etti.
Yine de Buruk'un, Zaha'ya sahada biraz daha sakin kalması gerektiğini söylemesi şart.
LEVENT TÜZEMEN - VINICIUS FAYDA SAĞLAR
VAR sisteminin nihayet dört dörtlük çalıştığı bir maç izledim. VAR'da görevli Özgür Yankaya maçın hakemi Meteoğlu'nu kritik pozisyonlarda çok doğru uyardı.
Sonuç maçın hakemi ile VAR uyumu adaletli kararların çıkmasını sağladı. Dilerim bu doğru kararları ligde de izleriz, kritik maçlarda da bu sezon VAR'ın en formda hakemi Özgür Yankaya'nın daha fazla görev almasını duyarız.
Gözüm Vinicius üzerindeydi… Brezilyalı golcü, ilk maçında sürekli pozisyonları takip etti, mücadeleden kaçmadı, Halil Dervişoğlu bazı pozisyonlarda pas verseydi Brezilyalı golcü bunları değerlendirirdi.
Attığı gol de pozisyon takipçiliğinin eseriydi. Okan hoca, ideal kadroyu sahaya sürdüğünde özellikle Vinicius, Icardi ile birlikte oynadığında daha verimli olacaktır.
Özellikle duran toplarda uzun boyunun avantajını kullanacağı gibi Sanchez ve Icardi gibi oyunculara da kafa vuruşlarında alan yaratacaktır.
Bandırma 1. Lig'in sert ve iddialı bir ekibi. İlk golü yiyene kadar kompakt futbol anlayışını sahaya yansıttılar. İki doğru penaltı kararı sonrası gelen gollerle kapalı oyunu bırakıp daha açık futbolu tercih ettiler.
Cesaret ile G.Saray'ın üstüne gittiler. Ve mükemmel bir gole de imza attılar.
Okan Buruk G.Saray'da yeni bir anlayış başlattı. Her oyuncunun Berkan gibi stoperde Barış gibi sağ bekte oynama alışkanlığını getirdi.
Derin rotasyona rağmen G.Saray kazanmayı başardı ve kupada çeyrek finale kaldı.
DİĞER HABERLER
-
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında deplasmanda karşılaştığı Gençlerbirliği'ni 1-0 yenerek zirvedeki yerini korudu. Eryaman Stadyumu'nda oynanan mücadelede alınan sonuç sonrası gözler spor yazarlarının yorumlarına çevrildi. Fotomaç gazetesi yazarları, sarı-kırmızılıların performansını değerlendirdi. -
Trendyol Süper Lig'in 8. haftası 17 Ekim Cumartesi günü oynana 4 karşılaşma ile devam etti. Fenerbahçe evinde Corendon Alanyaspor'u 2-0 ile geçerken, Galatasaray da deplasmanda Gençlerbirliği'ni tek golle geçti. İşte Süper Lig'de güncel puan durumu... -
Gelecek adına umut verdi -
Galatasaray, Gençlerbirliği maçında attığı golle galibiyeti getiren Deniz Gül'e rağmen hücum hattına takviye yapmak için harekete geçti. Sarı-kırmızılılar, ocak ayında yıldız bir santrforu kadrosuna katarak milli futbolcuyla rekabet oluşturmayı hedefliyor. Galatasaray'ın, yıldız santrfor için kurduğu temas ve oyuncu için beklenen bonservis de belli oldu. İşte detaylar...