Lionel Messi'nin en sevdiği golü, "A Goal in Life" Projesi ile "sanat eserine" dönüştü
Dünyaca ünlü futbolcu Lionel Messi'nin en sevdiği golü, Refik Anadol'un "A Goal in Life" projesiyle "sanat eserine" dönüştü.
- Futbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 22.07.2025 - 19:55
Yeni medyada "eserler" üreten Refik Anadol'un Christie's Müzayede Evinde açık artırmaya çıkarılan eserinden elde edilen tüm gelir, hayır kurumlarına bağışlanacak.
A Goal in Life" projesinde Messi'nin 2009'daki Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester United'a attığı kafa golü, tamamen yapay zeka destekli, multisensoriyel deneyime dönüştürülüyor.
Messi'nin "en sevdiği golü" attığı anda 17 vücut noktası kameralarla izlenerek nefesi, kalp atışı gibi biyometrik veriler işlendi ve sonucunda 8 dakikalık, 16K çözünürlükte "hafıza tapınağı" olarak tanımlanan immersive video enstalasyonu ortaya çıktı.
New York'ta 12–22 Temmuz arasında sergilenen dijital eseri, çevrim içi Christie's açık artırmasıyla satışa çıkarıldı. Çalışma açık artırmada 1 milyon 865 bin dolara satıldı.
Sergi süresince yaklaşık 3 bin 500 ziyaretçi, 10 günde eserle buluştu. Eserle ilgili 927 basın yayını çıktı ve 64,8 milyon izlenmeye ulaştı.
Elde edilen fonlar, Inter Miami CF Vakfı aracılığıyla UNICEF iş birliğinde, Latin Amerika ve Karayipler'de eğitim projelerine aktarılacak.
DİĞER HABERLER
-
2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu ikinci maçında yarın Türkiye'ye konuk olacak İspanya Milli Futbol Takımı, hazırlıklarını tamamladı. -
2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri heyecanı K Grubu’nda devam ediyor. Arnavutluk, İngiltere ve Andorra'nın da yer aldığı grupta gözler Letonya ile Sırbistan arasında oynanacak karşılaşmaya çevrildi. Her iki takım da 3 puan için sahaya çıkıyor. Futbolseverler ise "Letonya-Sırbistan maçı nasıl izlenir?" sorusunu araştırmayı sürdürüyor. Peki, Letonya-Sırbistan maçı ne zaman ve saat kaçta? Hangi kanalda yayınlanacak? -
FIFA 2028 Dünya Kupası Elemeleri K Grubu’nda İngiltere, Villa Park'ta ağırladığı Andorra’yı 2-0 mağlup etti. -
2026 FIFA Dünya Kupası Elemeleri E Grubu 2. maçında A Milli Takımımızla karşı karşıya gelecek İspanya'da teknik direktör Luis de la Fuente'den Arda Güler açıklaması geldi.