Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu görevini bırakacağını açıkladı
Kulüpler Birliği toplantısından ardından Ahmet Ağaoğlu açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu, 21 Haziran'dan itibaren Kulüpler Birliği'ndeki görevini yeni başkana devredeceğini açıkladı.
- Futbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 03.06.2022 20:56
- Güncelleme Tarihi: 03.06.2022 23:03
Kulüpler Birliği Vakfı ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliğinin gerçekleştirdiği toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu, vakıf olarak haziran ayı itibariyle seçimli genel kurul kararı aldıklarını aktardı. Görev süresinin haziran ayında tamamlanacağını da anlatan Ağaoğlu, TFF başkanlığı için adaylığını açıklayan Mehmet Büyükekşi'nin 200'e yakın delegenin imzasını aldığını, Büyükekşi'nin Türk futbolunun sorunlarını bildiğini belirtti. Mehmet Büyükekşi hakkında açıklamalarda bulunan Ağaoğlu, "Futbolun bütün segmentlerinin, kalemlerinin sorunlarını bilen, içinde de yaşayan bir insan olarak planlarını ve projelerini aktardı. Mevcut başkanlar tarafından söyledikleri ilgiyle karşılandı. Hepimizin yaşadığı sorunlar. Daha sonra bütün başkanlar sırasıyla söz aldı, o yüzden toplantı biraz uzadı. Başkanlarımız sorunları ve çözüm yollarını, kulüp başkanlarının gözüyle, kendilerine ilettiler. Sürecin hayırlı olmasını, seçimlerin ülke futboluna, Türk sporuna hayırlı uğurlu olmasını temenni ederekten toplantıyı bitirdik" ifadelerini kullandı.
Ağaoğlu, kulüp başkanlarından birisinin özellikle TFF olağan genel kurulu öncesi, yönetim kurulu değişeceğine göre etik olarak diğer kurulların da değişmesi gerektiğini rica ettiğini ve bunun için başkanlık seçimini takip eden gün veya hafta istifa ederek yeni başkanın elini rahatlatması gerektiği yönünde düşüncelerini ilettiğini de ifade etti. Ağaoğlu, kendilerinin de bunu ifade ettiklerini belirtti.
"TEK ADAY VARSA ORADA İŞLER ZOR DEMEKTİR"
Servet Yardımcı'nın TFF başkanlık adayı olup olmayacağıyla ilgili bilgi sahibi olmadığını anlatan Ağaoğlu, bir gazetecinin Ali Koç'un, "TFF başkanlığına tek aday çıkması bizim ayıbımız" şeklindeki açıklamasıyla ilgili olarak ise, "O ifadesiyle neyi söylemiş olduğunu bilemem, yorum yapamayacağım. Federasyon başkanlığı yaptım, uzun zamandır da futbolun içindeyim. Tek aday varsa orada işler zor demektir. Eğer işler yolundaysa, idari sıkıntı yaşanmıyorsa, finansal sorun yoksa, öyle bir kurumda istifa da söz konusu olmaz. Birden fazla adayın ortaya çıkması da doğaldır ama tek bir aday çıkıyorsa, seçime 14 gün kalmasına rağmen başka adaş çıkmıyorsa, anlayın ki orada işler bir hayli zor demektir. Kolay kolay da kimse aday olma cesaretini gösteremiyor. Bu da doğaldır" ifadelerini kullandı.
DİĞER HABERLER
-
Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında Samsunspor ile karşılaşan Kasımpaşa'da tribünler, Filistin bayrağı açtı. -
Trendyol Süper Lig'de liderliğini sürdüren Galatasaray'da ara transfer dönemi öncesi ayrılık hareketliliği yaşanıyor. Sarı-kırmızılılarda bu sezon forma şansı bulmakta zorlanan deneyimli futbolcunun geleceği merak konusu olurken, sözleşmesinin sona erecek olması da dikkat çekiyor. İşte ayrılığa ilişkin gündeme gelen çarpıcı detaylar... -
Galatasaray, Gençlerbirliği maçında attığı golle galibiyeti getiren Deniz Gül'e rağmen hücum hattına takviye yapmak için harekete geçti. Sarı-kırmızılılar, ocak ayında yıldız bir santrforu kadrosuna katarak milli futbolcuyla rekabet oluşturmayı hedefliyor. Galatasaray'ın, yıldız santrfor için kurduğu temas ve oyuncu için beklenen bonservis de belli oldu. İşte detaylar... -
A Milli Futbol Takımı'nda Vincenzo Montella dönemi sona ererken yeni teknik direktörün kim olacağı merak konusu oldu. UEFA Uluslar Ligi'nde kasım ayında oynanacak son iki maç öncesinde gündeme gelen sürpriz gelişme futbol kamuoyunda dikkat çekti. İşte ay-yıldızlıların yeni hocasına ilişkin son gelişmeler...