Lefter Küçükandonyadis vefatının 14. yılında anılıyor
Fenerbahçe ve Türk futbolunun efsane isimlerinden "Ordinaryüs" lakaplı Lefter Küçükandonyadis, vefatının 14. yılında anılıyor.
- Fenerbahçe Haberleri
- Yayın Tarihi: 13.01.2026 - 12:25
İstanbul'da 22 Aralık 1925'te doğan Lefter, sarı-lacivertli takımda 1947-1964 yıllarında oynadı.
Türk futbolunda iz bırakan kariyerinde sarı-lacivertli takımla şampiyonluklar yaşayan Lefter, Fenerbahçe formasıyla çıktığı 615 maçta 423 gol kaydetti. Lefter, ay-yıldızlı formayı ise 50 kez giydi.
Kariyerinde 832 gol atan Lefter, "Ver Lefter'e, yaz deftere" sloganı ile Türk futbol tarihinin unutulmazları arasına girdi.
FIORENTİNA VE NICE'DE DE OYNADI
Lefter Küçükandonyadis, yurt dışında İtalya'nın Fiorentina ve Fransa'nın Nice takımlarında da oynarken 1 sene de Güney Afrika'nın Johannesburg ekibinde antrenör futbolcu olarak görev üstlendi.
Türk futbolunun efsane ismi, aktif kariyerini 1965-1966 sezonunda bitirdikten sonra Samsunspor, Boluspor, Orduspor, Sivasspor ve Mersin İdmanyurdu takımlarında teknik direktörlük yaptı.
Fenerbahçe Kulübü tarihinin gelmiş geçmiş en büyük ve sembol sporcularından biri olan Lefter Küçükandonyadis, 13 Ocak 2012'de İstanbul'da 86 yaşında hayatını kaybetti.
LİG TARİHİNİN İLK PENALTI GOLÜNÜ ATTI
Lefter Küçükandonyadis, lig tarihindeki ilk penaltı golünü kaydeden isim olarak da tarihe geçti.
Lefter Küçükandonyadis, Fenerbahçe'nin Beykoz'u 15 Mart 1959'da 2-1 mağlup ettiği maçta lig tarihindeki ilk penaltı golüne imza attı.
2018-2019 SEZONUNA ADI VERİLDİ
Lefter Küçükandonyadis'in ismi 2018-2019 sezonunda unutulmadı.
Türkiye Futbol Federasyonu, milli futbolcunun hatırası için 2018-2019'u "Lefter Küçükandonyadis Sezonu" adıyla oynattı.
DİĞER HABERLER
-
Fenerbahçe ile ismi transferde anılan N'Golo Kante hakkında önemli gelişmeler yaşanıyor. Fransız futbolcu ile kulübü Al-Ittihad arasında son olarak dikkat çeken bir gelişme yaşandığı öğrenildi. İşte detaylar... (FB SPOR HABERİ) -
Son dakika Fenerbahçe-Galatasaray transfer haberleri: Transfer çalışmalarına hız kesmeden devam eden Fenerbahçe ve Galatasaray, Ademola Lookman için şartları zorluyor. İtalyan basını, sarı-lacivertlilerin Nijeryalı yıldız için yapacağı rekor teklifi açıklamasının ardından Galatasaray yöneticisinin transfer görüşmeleri için Milano'ya gittiğini aktardı. (FB spor haberi) -
Ziraat Türkiye Kupası grup etabının 2. haftasında yarın Beyoğlu Yeni Çarşı Spor Faaliyetleri ile deplasmanda karşılaşacak Fenerbahçe, maçın hazırlıklarını tamamladı. -
Fenerbahçe'de ara transfer döneminin resmen başlamasının ardından önemli gelişmeler yaşanıyor. Sarı-lacivertlilerde yeni transferler haricinde takımdaki mevcut oyuncuların da akıbeti merak ediliyor. Fenerbahçe'de bu doğrultuda takımdaki geleceği uzun zamandır merak edilen o isme Süper Lig'den bir takımın daha talip olduğu öğrenildi. İşte detaylar... (FB SPOR HABERİ)