Lefter Küçükandonyadis vefatının 14. yılında anılıyor
Fenerbahçe ve Türk futbolunun efsane isimlerinden "Ordinaryüs" lakaplı Lefter Küçükandonyadis, vefatının 14. yılında anılıyor.
- Fenerbahçe Haberleri
- Yayın Tarihi: 13.01.2026 12:25
İstanbul'da 22 Aralık 1925'te doğan Lefter, sarı-lacivertli takımda 1947-1964 yıllarında oynadı.
Türk futbolunda iz bırakan kariyerinde sarı-lacivertli takımla şampiyonluklar yaşayan Lefter, Fenerbahçe formasıyla çıktığı 615 maçta 423 gol kaydetti. Lefter, ay-yıldızlı formayı ise 50 kez giydi.
Kariyerinde 832 gol atan Lefter, "Ver Lefter'e, yaz deftere" sloganı ile Türk futbol tarihinin unutulmazları arasına girdi.
FIORENTİNA VE NICE'DE DE OYNADI
Lefter Küçükandonyadis, yurt dışında İtalya'nın Fiorentina ve Fransa'nın Nice takımlarında da oynarken 1 sene de Güney Afrika'nın Johannesburg ekibinde antrenör futbolcu olarak görev üstlendi.
Türk futbolunun efsane ismi, aktif kariyerini 1965-1966 sezonunda bitirdikten sonra Samsunspor, Boluspor, Orduspor, Sivasspor ve Mersin İdmanyurdu takımlarında teknik direktörlük yaptı.
Fenerbahçe Kulübü tarihinin gelmiş geçmiş en büyük ve sembol sporcularından biri olan Lefter Küçükandonyadis, 13 Ocak 2012'de İstanbul'da 86 yaşında hayatını kaybetti.
LİG TARİHİNİN İLK PENALTI GOLÜNÜ ATTI
Lefter Küçükandonyadis, lig tarihindeki ilk penaltı golünü kaydeden isim olarak da tarihe geçti.
Lefter Küçükandonyadis, Fenerbahçe'nin Beykoz'u 15 Mart 1959'da 2-1 mağlup ettiği maçta lig tarihindeki ilk penaltı golüne imza attı.
2018-2019 SEZONUNA ADI VERİLDİ
Lefter Küçükandonyadis'in ismi 2018-2019 sezonunda unutulmadı.
Türkiye Futbol Federasyonu, milli futbolcunun hatırası için 2018-2019'u "Lefter Küçükandonyadis Sezonu" adıyla oynattı.
DİĞER HABERLER
-
Bir dönem Fenerbahçe ve Galatasaray'ın transfer gündeminde yer alan Belçikalı yıldız Kevin De Bruyne ile alakalı dikkat çeken bir gelişme yaşandı. 35 yaşındaki 10 numaranın, Dünya Kupası'nın ardından verdiği karar, Türk kulüplerini harekete geçirdi. İşte haberin detayları... -
Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Gornik Zabrze ile oynayacağı maç öncesi milli futbolcu İrfan Can Kahveci açıklamalarda bulundu. -
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. ön eleme turunda Gornik Zabrze ile oynanacak olan karşılaşma öncesi basın toplantısında açıklamalar yaptı. -
Fenerbahçe başkanlık seçimlerinde Hakan Safi'nin teknik direktör adaylarından biri olarak gösterilen Antonio Conte, sarı-lacivertlilerin yeni transferi Mason Greenwood hakkında dikkat çeken bir itirafta bulundu. İşte İtalyan teknik adamın sözleri...