Mame Thiam Fenerbahçe'nin transferini açıkladı!
Son dakika spor haberleri: İkas Eyüpspor forması giyen Mame Thiam'dan çarpıcı transfer itirafı geldi. 2021-22 sezonunda formasını giydiği Fenerbahçe'ya oyuncu önerdiğini ifade eden Thiam sarı lacivertlilerin de bu oyuncuyu transfer ettiğini açıkladı. İşte detaylar...
- Fenerbahçe Haberleri
 - Yayın Tarihi: 20.06.2025 - 19:38
 
Yaz transfer döneminde kuracağı kadroyla şampiyonluk hasretine son vermek isteyen Fenerbahçe'de son dakika gelişmeleri yaşanıyor.
Lucas Vazquez ve Kyle Walker transferleri için girişimlerini sürdüren sarı-lacivertliler, gelecek vadeden genç isimleri takıma kazandırmak için de kolları sıvadı.
Bu doğrultuda çalışmalarına devam eden Fenerbahçe'de ilk transferi Mame Thiam açıkladı.
Bir dönem sarı-lacivertli formayı da terleten Senegalli futbolcu, vatandaşı Amara Diouf'un kısa süre içerisinde Fenerbahçe'ye imza atacağını duyurdu.
Habertürk'e konuşan Thiam'ın açıklamaları şu şekilde:
"2-3 YIL ÖNCE FENERBAHÇE'YE ÖNERDİM"
"Amara Diouf, çok büyük bir yetenek. Çok fazla izledim. Özel bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Kanatta oynayabiliyor, skorer ve fiziksel açıdan kuvvetli. Senegal'den çıkan yetenekler, genelde Fransa ve İtalya'ya, bazen de İngiltere'ye gider. Hem Senegal hem de Türkiye'de iyi ilişkilerim var. Bu durumu değiştirmek istiyorum. Yetenekli futbolcuların gençken Türkiye'ye gelmesi için uğraşıyorum. Amara Diouf'u da ilk gördüğümde Fenerbahçe'ye önerdim. 2-3 yıl kadar önceydi. Fenerbahçeli yetkililer, takip edeceklerini söylediler. En kısa zamanda imzalayacaklar. İnşallah Amara, Fenerbahçe'de elinden geleni yapacak. İnşallah böyle yetenekli futbolcuları daha gençken Türkiye'ye getirebiliriz ve Türk futbolunu büyütebiliriz." ifadelerini kullandı.
"FENERBAHÇE'DE İYİ BİR KARİYERE SAHİP OLACAK"
"Amara, henüz çok genç ve gelişmek için önünde uzun bir yol var. Sakatlandıysa da kısa sürede atlatacaktır; kalitesine kefilim. Normalde başka takımlardaki oyuncular hakkında konuşmayı sevmem ama ona %100 inanıyorum. Fenerbahçe'de ve dünyada iyi bir kariyere sahip olacak. Sol, sağ kanatta ve ileri uçta oynayabiliyor. Her şey yolunda giderse, sakatlık yaşamazsa Avrupa'ya damga vuracağını düşünüyorum. Sadio Mane'ye benzetiliyor. Ben futbolcuları karşılaştırmayı seven birisi değilim. Mane, bizim tarihimizin en iyi futbolcusu."
DİĞER HABERLER
-  
Trendyol Süper Lig'in 11. haftası, dev bir derbiye sahne olacak. Beşiktaş-Fenerbahçe maçı öncesi siyah-beyazlılar, sahasında ezeli rakibini yenerek çıkış yakalamak isterken, sarı-lacivertliler ise zorlu Beşiktaş deplasmanından galip çıkarak yükselişini devam ettirmek istiyor. Kritik mücadele öncesi Sergen Yalçın ve Domenico Tedesco'nun nasıl bir ilk 11'le sahaya çıkacağı futbolseverler tarafından merak ediliyordu. İşte dev derbinin muhtemel 11'leri... | Son dakika Beşiktaş Fenerbahçe haberleri  -  
Trendyol Süper Lig'de 11. hafta maçında Beşiktaş sahasında Fenerbahçe'yi konuk edecek. Mücadele öncesi dikkat çeken bir tablo ortaya çıktı. İşte detaylar...  -  
Fenerbahçe'de kadro dışı bırakılan İrfan Can Kahveci hakkında flaş bir gerçek ortaya çıktı. 30 yaşındaki futbolcunun, geçtiğimiz günlerde başkan Sadettin Saran ile görüştüğü öğrenildi. İşte ayrıntılar... | Son dakika Fenerbahçe haberleri (FB spor haberi)  -  
Beşiktaş ile Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında Tüpraş Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Kritik randevu öncesi VAR koltuğunda oturacak hakem belli oldu. İşte ayrıntılar... | Son dakika Beşiktaş ve Fenerbahçe haberleri (BJK FB spor haberi)