Fenerbahçe'de Mourinho krizi! Sezon sonu ayrılık kapıda mı?
Son dakika Fenerbahçe haberi | Geçtiğimiz yaz büyük umutlarla Fenerbahçe'nin başına getirilen dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho, beklentileri karşılayamayınca sezon sonunda ayrılık iddiaları gündeme gelmeye başladı. İşte ayrıntılar... (FB spor haberleri)
- Fenerbahçe Haberleri
- Yayın Tarihi: 14.04.2025 - 11:02
Geçtiğimiz yaz büyük umutlarla Fenerbahçe'nin başına geçen dünyaca ünlü teknik direktör José Mourinho, sarı-lacivertli ekipte beklenen etkiyi yaratamadı.
Avrupa futbolunun en başarılı teknik adamlarından biri olarak İstanbul'a gelen Portekizli çalıştırıcı, neredeyse bir yılın sonuna yaklaşırken beklentilerin gerisinde kaldı.
Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası'na erken veda etti.
Süper Lig'de ise şampiyonluk yarışında ezeli rakibi Galatasaray'ın 3 puan gerisinde bulunuyor.
Özellikle ligin üst sıralarındaki rakiplere karşı galibiyet almakta zorlanan sarı-lacivertliler, kritik maçlarda istenilen performansı bir türlü sahaya yansıtamadı.
Yönetim, teknik heyetin talepleri doğrultusunda Diego Carlos, Milan Škriniar, Anderson Talisca ve kulüp tarihinin en pahalı transferi olan Youssef En-Nesyri gibi önemli isimleri kadroya katmasına rağmen, beklenen başarılar bir türlü gelmedi.
Mourinho'nun saha içindeki sonuçlarının yanı sıra saha dışındaki davranışları da sezon boyunca sıkça tartışma konusu oldu.
Türkiye Kupası'nda Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'la yaşadığı tartışmada rakibinin burnunu sıkması uzun süre gündemde kaldı.
Ayrıca Buruk için kullandığı "maymun gibi zıplıyor" ifadesi, ırkçılık tartışmalarının merkezine yerleşmişti.
Sezonun ilk yarısında hakem kararlarını protesto etmek amacıyla canlı yayında VAR görüntülerini bir bilgisayardan izletmesi ve Avrupa Ligi'nden elendikleri maçın ardından basın toplantısında gazetecilere tepki olarak horlama taklidi yapması da çok konuşulan olaylar arasında yer aldı.
İspanyol AS gazetesinde yer alan habere göre, sezon başında büyük bir heyecanla karşılanan Mourinho döneminin şampiyonluk hedefine ulaşılamaması halinde sezon sonunda sona erebileceği konuşuluyor.
Yönetimin Portekizli teknik adamla ilgili nihai kararını sezon bitiminde vermesi bekleniyor.
DİĞER HABERLER
-
UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında Fenerbahçe, sahasında Stuttgart'ı konuk etti. Sarı lacivertliler çekişmeli mücadeleyi 1-0 kazanarak 3 puanı hanesine yazdırdı. İşte ayrıntılar... | Son dakika Fenerbahçe haberleri (FB spor haberi) -
Koşmayı öğretti -
Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım, dikkat çeken bir açıklama yayınladı. Yıldırım, kendisi hakkında konuşan mevcut başkan Sadettin Saran'a cevap verdi. İşte Yıldırım'ın sözleri... FB SPOR HABERLERİ -
Rekor bonservisle Fenerbahçe'nin kadrosuna kattığı Kerem Aktürkoğlu kulübün kasasını doldurmaya devam ediyor. Milli futbolcunun attığı goller sonrası dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. FB SPOR HABERLERİ