Avustralya Açık'ta dikkat çeken karar!
Sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ta tenisçiler için yeni bir karar alındı. Bu doğrultuda yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan tenisçiler de mücadele edebilecek.
- Diğer Sporlar Haberleri
- Yayın Tarihi: 09.01.2023 - 13:23
Avustralya Açık'ta mücadele edecek olan tenisçiler için yeni bir karar alındı. Buna göre; koronavirüse yakalanan sporcuların da turnuvada mücadele etmeye devam etmesi planlanıyor.
Sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ta, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan tenisçiler de mücadele edebilecek.
Turnuvanın direktörü Craig Tiley, İngiltere basınına yaptığı açıklamada, Kovid-19 kısıtlamalarında ülke genelinde gevşetilmeye gidildiğini hatırlatarak, "Turnuva sırasında, sporculara Kovid-19 testi zorunluluğu olmayacak. Toplumda şu an hangi kurallar uygulanıyorsa, bizler de onları takip ediyoruz. Hastaysanız, sadece izole kalmanız yönünde bir tavsiyemiz olacak." dedi.
Bu durumu katılımcılarla görüştüklerini aktaran Tiley, "Oyunculara ve ekiplere, kendilerini iyi hissetmemeleri halinde evlerinde kalmaları gerektiğini söyledik. Sağlık birimlerimiz, bu durumu kontrol etmeye devam edecek. Normalleşme yaşandığı için, Kovid-19'a yakalanan oyuncular da mücadele edebilecek." ifadelerini kullandı.
Elde ettiği 9 kupayla Avustralya Açık tarihinin en başarılı tenisçisi konumundaki Sırp Novak Djokovic'in, aşı kısıtlamaları nedeniyle geçen yılki turnuvaya katılmasına izin verilmemişti. Avustralya Açık, 16-29 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek.
DİĞER HABERLER
-
Milli tenisçimiz Zeynep Sönmez, 2. turda karşılaştığı Ajla Tomljanovic’e 2-0 mağlup olarak turnuvaya veda etti. -
Milli para halterci Abdullah Kayapınar, Mısır'daki Dünya Para Halter Şampiyonası'nda erkekler 49 kiloda altın madalya kazandı. -
Dünya dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, Gazze'deki ateşkes anlaşması sonrası "Gazze nefes alsın, karanlıklar aydınlığa çıksın" sloganıyla dalış yaptı. Ercümen bu dalışlar beraber kendisine ait olan dünya rekorunu 107 metre ile yeniledi. -
A Milli Kadın Hentbol Takım'ımız, EHF Avrupa 2026'da ilk sınavını Macaristan karşısında verecek. İşte ayrıntılar...