Beşiktaş'ta Ortega sesleri
Beşiktaş'ta Mert Günok ve Ersin Destanoğlu'nun eleştirilen performansının ardından kaleci transferi gündeme geldi. Siyah beyazlılar bu noktada gündemine Manchester City'de forma şansı bulamadığı için ocak ayında ayrılmak isteyen Ortega'yı aldı.
- Beşiktaş Haberleri
- Yayın Tarihi: 08.11.2025 06:41
Kaleci konusunda transfer çalışmalarına başlayan Beşiktaş, önemli bir ismi gündemine aldı. Siyah-beyazlılar, Manchester City'den Alman eldiven Stefan Ortega'yı listesine ekledi.
33 yaşındaki kaleci, Manchester City'de forma şansı bulamadığı için ocak ayında ayrılmak istiyor. Kartal'ın Alman file bekçisini yakından izlediği ve kısa sürede harekete geçmeyi planladığı vurgulandı.
Manchester City ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek Ortega'nın birinci kaleci olarak düzenli oynayacağı bir takıma gitmek istediği kaydedildi. 2022'den beri İngiliz kulübünde olan deneyimli 1 numara birçok önemli başarı kazandı. Ortega; City kariyerinde 1 Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Süper Kupası, 1 Dünya Kulüpler Kupası, 2 Premier Lig, 1 FA Kupası şampiyonlukları yaşadı.
CORDOBA VE FABRI GİBİ
Fotomaç'ta yer alan habere göre Beşiktaş'ın kaleci tercihinde öne çıkan Stefan Ortega, topu geriden oyuna sokması ve pas yeteneğiyle tanınıyor. Siyahbeyazlıların tarihinde şampiyonluklar yaşamış 1 numaralar Oscar Cordoba ve Fabricio'yu anımsatan Ortega, pas yeteneğiyle futbolseverlerin beğenisini topluyor.
EN SON KARIUS
Siyah-beyazlı takımda en son yabancı kaleci Loris Karius olmuştu. Kartal'da 5 senedir yabancı kaleci oynamıyor. Beşiktaş'ta 2019-20 sezonunda son olarak Alman eldiven Karius forma giymişti. 2020'den bu yana Kara Kartal'da hep yerli kaleciler yer aldı. 2020-21'den bu yana Ersin Destanoğlu, Mert Günok, Emre Bilgin ve Utku Yuvakuran kaleye geçti.
DİĞER HABERLER
-
Beşiktaş'ın olağanüstü seçimli genel kurul toplantısında oy verme işlemi sona erdi. İşte ayrıntılar... | Son dakika Beşiktaş haberleri (BJK spor haberi) -
Beşiktaş Kulübünde tek aday olarak girdiği olağanüstü genel kurulda toplam 3910 oyun, 3815'ini alarak üçüncü kez başkanlığa seçilen Serdal Adalı açıklamalarda bulundu. -
UEFA Uluslar B Ligi'ndeki dördüncü maçında sahasında Avusturya'yı konuk eden Kosova'da Beşiktaşlı futbolcu Milot Rashica, yaşadığı sakatlık nedeniyle oyuna devam edemedi. İşte o anlar... -
Beşiktaş'ta Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a tek aday olarak giren Serdal Adalı tekrar başkanlığa seçildi.