Akhisarspor - Beşiktaş maçında kural hatası!
Spor Toto Süper Lig'in 18. haftası açılış maçında Akhisarspor ile Beşiktaş karşı karşıya gelirken karşılaşmada kural hatası olduğu ortaya çıktı. Kadroda yabancı bulundurma sınırı 11 iken Akhisarspor mücadeleye 13 yabancı ile çıktı.
- Beşiktaş Haberleri
- Yayın Tarihi: 22.01.2019 19:49
Spor Toto Süper Lig'de 18. haftanın ilk maçında Akhisarspor ile Beşiktaş karşılaşırken, mücadelede kural hatası olduğu ortaya çıktı.
Ev sahibi Akhisarspor, Beşiktaş maçına 21 oyuncuyla çıkarken, 13 ismin yabancı futbolcu olduğu ortaya çıktı. Kurala göre, kadroda 12 yabancı olması gerekiyordu ve Akhisarspor, Beşiktaş maçında kural hatası yaptı.
TFF; kulüplerin kadrolarını 21 kişiden oluşturmaları halinde 12 yabancı oyuncuya kadrolarında görev vermesini kararlaştırmıştı. 20 ve daha aşağıda oyuncunun maç kadrosuna dahil edilmesi durumunda 11 yabancı oyuncunun kadroda yer alacağını duyurmuştu.
Futbol Müsabaka Talimalatı'nın 22. maddesinin (D) bendine göre, Akhisarspor maça fazla sayıda yabancı oyuncuyla çıktığı için Ege temsilcisi hükmen mağlup ilan edilecek.
ŞİMDİ NE OLACAK?
Maçın bitiş düdüğünden sonra maçın temsilcisi raporuna bu durumu yazacak. Yapılacak değerlendirme ve tespitlerin ardından TFF Hukuk Müşavirliği, sevk işlemini gerçekleştirecek.
BAŞKANDAN AÇIKLAMA
Başkan Hüseyin Eryüksel yaptığı açıklama kaleci Lukac'ı maç oynandığı sırada tribüne gönderdiklerini açıkladı. Eryüksel, "Maalesef böyle bir şey oldu. Beşiktaş itiraz ederse skor 3-0 onların lehine hükmen sonuçlanacak. İtiraz etmezlerse nasıl bittiyse öyle tescil edilecek" dedi.
DİĞER HABERLER
-
Trendyol Süper Lig'in 8. haftasındaki dev derbide Trabzonspor, Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ederek kritik bir galibiyete imza attı. Karşılaşmanın ardından Fotomaç gazetesinin usta yazarları, mücadeleyi çarpıcı ifadelerle değerlendirdi. İşte derbinin ardından kaleme alınan o yazılar... -
Trabzonspor'un Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ettiği derbinin ardından usta yorumcu Ömer Üründül, mücadeleyi değerlendirdi. Üründül, karşılaşmaya ilişkin dikkat çeken tespitlerde bulundu. İşte deneyimli yazarın derbi yazısı... -
Juventus'ta Luciano Spalletti'nin geleceği tartışılırken teknik direktörlük koltuğu için gündeme gelen isimler arasında Beşiktaş'ın hocası Vincenzo Italiano da yer aldı. İtalyan basınında yer alan habere göre; Antonio Conte, Simone Inzaghi ve Francesco Farioli'nin de adaylar arasında olduğu belirtildi. -
Beşiktaş-Crystal Palace maçının hakemi, Hollandalı Danny Makkelie oldu.