Milii takımda Ergin Ataman dönemi sona erdi
Türkiye A Milli takım'da Koç Ergin Ataman ile yollar ayrıldı. TBF Başkanı Harun Erdenay, yeni bir antrenör ile yollarına devam edeceklerini açıkladı.
- Basketbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 31.08.2016 - 13:10
- Güncelleme Tarihi: 31.08.2016 - 14:09
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, A Milli takımda Ergin Ataman döneminin bittiğini, başarılı koçun Galatasaray'ı seçtiğini açıkladı.
Geçtiğimiz sezon TBF Başkanı Harun Erdenay, milli takımın başındaki koçun aynı zamanda bir kulüp takımı çalıştırmasını istemediğini, bu sebeple Ergin Ataman'dan bir seçim yapmasını talep edeceğini söylemişti. Bugün NtvSpor'a konuk olan Erdenay, Ergin Ataman'ın Galatasaray'da devam etmek istediğini, bu yüzden görevinden ayrıldığını açıkladı.
"A Milli Takım için Sayın Turgay Demirel, Ergin Ataman ile üç yıllık bir anlaşma yapmıştı. O anlaşma sona erdi. Geride kalan sezon içerisinde Ataman'a, 'Milli pencereler açılıyor, milli takıma konsantre olmak gerek. Sezon sonu kararını ver, ona göre yolumuza bakalım' dedim. Ergin Hoca da sezon sonunda yanıma gelip, 'Galatasaray'ı tercih ettim. Ben büyük bir camiadayım ve bu sezon Euroleague'de oynayacağız.' dedi. Biz de şimdi önümüze bakacağız. Genç jenerasyonlarımızı A Milli Takım seviyesine adapte edebilecek bir antrenör ile yola devam edeceğiz."
Aziz Yıldırım da böyle istemişti
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, daha önce gerginlik yaşadığı Ergin Ataman'ın hem Galatasaray'ı hem de milli takımı çalıştırmasına tepki vermiş, hatta devam etmesi halinde Fenerbahçeli oyuncuları milli takımdan çekeceğini söylemişti. İşte Yıldırım'ın konuyla ilgili söyledikleri:
"Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı'nı aradım. Ergin Ataman eğer milli takıma devam ederse, Fenerbahçe milli takımdaki oyuncularını göndermeyecek, çekecek. Oyunculara da kulübe de ceza versinler. Ergin Ataman ya Galatasaray ya da milli takımın antrenörü olacak. Aksi olursa milli takıma oyuncu göndermeyeceğim. Benim muhatabım Ergin Ataman değil. Ergin Ataman beni mahkemeye vermiş, hakaret etmişiz. 17 Eylül'de gelsin yüzüne söyleyeceklerim var. Sen Fenerbahçe'nin havlusuna tekme attın. Fenerbahçe maçlarında taraftarlara yaptıkların, evinde kazandıktan sonra hareketlerin… Sonra bizim oyuncularımıza istediğini yapacaklar, edecekler. Yok öyle bir şey. Milli dava, vatan hizmeti yaptığını söylüyorsun. Madem vatan için hizmet ediyorsun o zaman kazandığın parayı götür şehit ailelerine yatır. O insanlar ondan faydalansın. Mahkemede neler söylediklerimi göreceksiniz. Sen kimsin ya? Fenerbahçe armalı havluları tekmeleyeceksin sonra milli takım antrenörü olacaksın. Fenerbahçe camiasının başkanını mahkemeye vereceksin, ben de tıpış tıpış oyuncuları göndereceğim. Neye mal olursa olsun hiçbiri gidemez. Daha çok şey söylerim. Ribery, Hagi, Popescu geldi almadım. Ayıp denilen bir şey var. 19 yaşındaki bir kızı hocanız kandırdı, takımınıza transfer etti. Keşke bütün antrenörler Tanjevic gibi ahlaklı ve şerefli olsa. Hepimiz önünde saygıyla eğildi. Kimse Fenerbahçe Başkanını mahkemeye veremez. Verirse hesaplaşırız. Ya Milli Takım'ı bırakacak ya Galatasaray'ı bırakacak. Avrupa Şampiyonası'nda Fenerbahçeli basketbolcu oynamayacak."
Ergin Ataman takımın başında kalsa da Fenerbahçeli sporcular 12 Dev Adam'ın 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası maçlarında forma giymişti. Harun Erdenay o dönem yeni bir koç bulabilmek için yeterli süre olmadığını söyleyerek Aziz Yıldırım'ı ikna etmiş, Fenerbahçeli oyuncuların milli formayla mücadele etmesini sağlamıştı. Ergin Ataman da "ortamın daha fazla gerilmemesi için" Aziz Yıldırım'a açtığı davayı çektiğini açıklamıştı.
.DİĞER HABERLER
-
EuroLeague'in 17. hafta maçında temsilcimiz Fenerbahçe Beko deplasmanda Olimpia Milano'yu mağlup etti. İşte detaylar... -
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 12. hafta heyecanı, Trabzonspor ile Fenerbahçe Beko’yu karşı karşıya getirecek mücadeleyle sürecek. Hayri Gür Spor Salonu’nda sahne alacak karşılaşmada Trabzonspor, taraftar desteğini arkasına alarak evinde avantaj yakalamak ve galibiyet sayısını artırmak istiyor. Fenerbahçe Beko ise deplasmanda kazanarak çıkışını sürdürmenin peşinde. Sarı-lacivertli ekip, puan tablosunda 2. sırada bulunurken bu zorlu randevudan zaferle ayrılıp zirve takibini devam ettirmeyi hedefliyor. Peki, Trabzonspor-Fenerbahçe Beko maçı ne zaman ve saat kaçta? Hangi kanalda? -
EuroLeague normal sezon 17'nci hafta karşılaşmasında Anadolu Efes, sahasında Dubai Basketbol'a 80-76 mağlup oldu. İşte ayrıntılar... | Son dakika spor haberleri -
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 12. haftasında Trabzonspor, evinde Fenerbahçe Beko'yu 99-73 yendi.