Aslan kabuk değiştiriyor
15 Ağustos 2017, Salı

RIDVAN DİLMEN

Aslan kabuk değiştiriyor

Maçı izlemeyenler için kısaca şöyle özet yapayım: 1- Galatasaray, 8 pozisyona girdi, dördünü attı. 2- Sadece bir duran topta Muslera ve defansın hatasında golü yedi ama bir daha da pozisyon vermedi.
4 gol, bir o kadar pozisyon ve rakibe pozisyon vermeyen coşkulu bir Galatasaray. Ciğer, coşku, yetenek ve arzu vardı... Ama şöyle bir durum var: Çok yeni bir kadro var. Tudor'un hazırlık dönemi ile başladığı ilk sezonu. Geçen sezon Riekerink'ten devraldı. Şimdi hazırlık dönemi geçirdi ama bu sefer de oyuncular geç geldi ve hala gelen var. Bugün gazetelerde ben ve diğer yorumcu arkadaşlar övgüler yağdırsa da bu aldatıcı olur. Mesela bu hafta deplasmandaki Osmanlıspor maçı zor olur.
Soyunma odasında nasıl hazırlandı maça merak ettim. Korkunç bir mücadele ve coşku ile hak ettiği bir galibiyet aldı. 1-1'e rağmen sallanmadı. Gomis 2 gol attı ama asisti yanlışlıkla yaptı bence. Orada topu kötü stop etti ve top ayağından açıldı. Onda da Belhanda attı golü. Ama Gomis'in şu özelliğini çok beğendim. Üst düzey santrfor mu? Bilmiyorum. Çok mu iyi kafaya çıkıyor? Değil. Ama 20-25 gol atar. Neden? Dakika 92 hala arıyor, kaçıyor, saldırıyor. Sürekli oyunun içinde. Melo gibi... Şimdi oyuncular için, bir takım olması için beklemek lazım G.Saray'ı. En çok beklenecek takım da G.Saray. Çünkü rakiplerin oturmuş kadroları var. Feghouli de yeni geldi. Serdar'ı da yeni olarak görecek olursak Galatasaray kabuk değiştiriyor diyebiliriz. Büyük kulüpler kötü bir sezondan sonra bir sürü oyuncu alırlar. Bazen de çok başaralı olurlar. Örnek vereyim: 1988-89'daki Fenerbahçe. Bir önceki sezon çok kötüydük.
Transferde Schumacher, Oğuz, Aykut, Turan, Serdar, Hakan Tecimer, Hasan Vezir geldi. Yeni bir kadro ile müthiş bir sezon geçirdik. Aslında arada 2 kritik sonuç almıştık ama iyi oyuncular olduğunda toparlanma da çabuk olabiliyor. Yenilerden Ndiaye dripling yapan, süratli, seyircilerin seveceği bir oyuncu. Ama 10 üzerinden 6.5, 7'lik bir oyuncu. Mariano kemik gibi bir sağ bek. Belhanda fiziksel olarak ilerleyecek mi böyle mi kalacak göreceğiz ama temposu yüksek değil. Aldatıcı olmamak lazım. Kayserispor'u beğenmedim. Galatasaray'ın presi de etkilemiş olabilir onları. Yine de Galatasaray ve Tudor'u kolay bir sezon beklemiyor. Ama şunu da söyleyeyim: İki ay sonra ciddi form tutarlar. Bu tempo ile oynamak da kolay değil. O yüzden bireysel olarak şu an vereceğimiz yıldızları genele vurmamak lazım.
BİZE ULAŞIN