F.Bahçe deplasmanda da kazanır
19 Ağustos 2016, Cuma

ERMAN TOROĞLU

F.Bahçe deplasmanda da kazanır

Maçın genelinde Fenerbahçe oyuna hakimdi. Haliyle topa da hakim olan taraftı... Biraz sürat yapabilseler çok iyi olacak. Ama normal. Teknik adam değişikliği var. Giden ne istiyordu; gelen ne istiyor? Haliyle alışacaklar. Grasshoppers iyi bir takım değil. Bu Fenerbahçe, Grasshoppers'ı deplasmanda daha rahat yener. Yani ordaki maçta saçma sapan işler yapmazlarsa, ilk 20 dakika oyunu tutarlarsa Fenerbahçe turu rahat geçer.
Salih faktörü, sarı-lacivertli takımda yavaş yavaş idareyi ele alıyor. Haliyle Van Persie de bu takıma alışacak. İyi bir Volkan Şen de devreye girerse Stoch'tan da yeteri kadar faydalanılırsa renkli bir Fenerbahçe ortaya çıkar. Burada önemli olan Fenerbahçe seyircisini tribünlere çekmek. Onun için de takımın çok tempolu, hareketli, baskılı oynaması lazım. Taraftarını heyecanlandırması lazım. Ama Fenerbahçe ağır oynuyor.

İYİ BİR GALİBİYET OLDU
Alında Ozan ile Mehmet Topal defansın önünde iyi bir duvar. Ama hücuma birinden birinin daha fazla destek vermesi gerekir. Yani dinlenerek çıkmaları gerekiyor. Yalnız defansı düşünmemeleri gerek. Bunu yapıyorlar ama az yapıyorlar. Tabii teknik adamın da ne istediğine bakmak gerek.
Fenerbahçe'nin noktası kaleye şut atmaktı. Stoch bu işi yapacak, öyle göküyor.

BASKILI OY NADILAR
Dün geceki skor, Süper Lig başlamadan önce Fenerbahçe için iyi bir galibiyet oldu. İsviçre'deki maçta bu futbol güzel oyuna da yansıyacaktır.
Ordan da Fenerbahçe'nin galip döneceğini düşünüyorum. Hakemi sorarsanız, iki takım futbolcuları da onunla oynamadılar, o da oyunu bıraktı kendini oyuna verdi. Az düdük çaldı, skora tesir etmedi.
Fenerbahçe dün akşam baskılı futbol oynadı. Bakınız, yeni gelen teknik adam Advocaat'ın elinde sihirli değnek yoktu. Ama çok basit hamleler yaptı.
Ve yaptığı her hamle tuttu. O gözüküyor ki bu teknik adam Fenerbahçe'ye Pereira'dan daha iyi futbol oynatacak. Bu çok net ortada. Zaten bu teknik adamın futbolcularla mücadele edecek, onlarla didişecek hali yok.
BİZE ULAŞIN