Maç Sonuçları

Fenerbahçe 1-3 Trabzonspor | MAÇ SONUCU

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçe ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Kadıköy Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi bordo-mavililer 3-1 kazanarak finale yükselen ilk takım oldu. Trabzonspor'a galibiyeti getiren goller Norveçli yıldız Alexander Sörloth ve Novak'tan geldi. Sarı-lacivertlilerin tek golünü Deniz Türüç kaydetti.

Giriş: 16 Haziran 2020, Salı 19:37 Güncelleme: 17 Haziran 2020, Çarşamba 00:42

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda final biletini kaptı. Fenerbahçe karşısında ilk maçı 2-1 kazanan bordo-mavililer, deplasmanda 3-1 gibi net bir skorla kazanarak finale adını yazdırdı. Karadeniz Fırtınası'na galibiyeti getiren golleri Alexander Sörloth ve Novak kaydetti. Fenerbahçe'nin tek golü Deniz Türüç'ten geldi.

KADIKÖY'DE YAKLAŞIK 23 YIL SONRA GALİBİYET

Trabzonspor, Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yaklaşık 23 yıl sonra mağlup etmeyi başardı. Bordo-mavili ekip, deplasmanda en son 23 Ağustos 1997'de yapılan lig maçında Fenerbahçe'ye aynı skorla üstünlük kurmuştu.

Karadeniz temsilcisi, ayrıca Kadıköy'de 27 maç sonra Fenerbahçe karşısında galip geldi.

SERDAR MAÇI TAMAMLAYAMADI
Fenerbahçe'de Serdar Aziz, sakatlanarak maçı tamamlayamadı. Tecrübeli stoper, Alexander Sörloth ile çıktığı bir hava topu mücadelesinde sakatlanarak oyuna devam edemedi. Serdar, 61. dakikada yerini Jailson'a bıraktı.

DENİZ'DEN KULÜBEYE TEPKİ
Fenerbahçe'de milli futbolcu Deniz Türüç, oyundan çıkmasına tepki gösterdi.

27 yaşındaki oyuncu, 61. dakikada oyundan alınırken kulübeye tepki gösterdi. Bir süre yedek kulübesinde oturan milli oyuncu, ardından soyunma odasına gitti. Deniz, 42. dakikada takımına beraberliği getiren golü kaydetmişti.

ÖMER FARUK İLK KEZ
Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Ömer Faruk Beyaz, ilk kez bir resmi karşılaşmada forma giydi. Son dönemde sarı-lacivertli formayla yedek kulübesine dahil edilen Ömer Faruk, 88. dakikada Garry Rodrigues'in yerine oyuna alındı.

NWAKAEME DEVAM EDEMEDİ
Trabzonspor'da Anthony Nwakaeme sakatlanarak oyun alanını terk etti.

Karşılaşmanın 34. dakikasında Fenerbahçeli Nabil Dirar ile yaşadığı ikili mücadele sonunda yerde kalan Nwakaeme, tedavisinin ardından oyuna devam etti. Tecrübeli oyuncu, kısa bir süre sonra kendini yere bırakarak oyunda devam edemeyeceğini belirtti.

Bunun üzerine teknik direktör Hüseyin Cimşir, 35. dakikada Nwakaeme'yi oyundan alarak yerine Bilal Başacıkoğlu'nu sahaya sürdü.

SÖRLOTH GOLLERİNİ SÜRDÜRDÜ
Trabzonspor'un golcü futbolcusu Alexander Sörloth, gollerine Kadıköy'de de devam etti. Genç futbolcu, Kadıköy'de attığı 2 golle yıldızlaşırken, takımının adını finale yazdırmasında büyük pay sahibi oldu.

ALTAY VE ABDÜLKADİR PARMAK ARASINDA GERGİNLİK

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından gerginlik yaşandı. Fenerbahçe'nin genç kalecisi Altay Bayındır ile Trabzonsporlu Abdulkadir Parmak, maçtan sonra sözlü münakaşa girdi.

İkili arasına her iki takımın teknik heyeti girerek oyuncuları sakinleştirdi.

Trabzonspor, Antalyaspor-Alanyaspor eşleşmesinin galibi ile finalde kozlarını paylaşacak.

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR!

SÖRLOTH SAHNEDE!
Karşılaşmanın 6. dakikasında Ekuban'ın savunma arkası pasına iyi hareketlenen Sörloth yaptığı vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Norveçli yıldız bu sezon Fenerbahçe'ye karşı 3. golünü kaydetti.

İşte Sörloth'un attığı gol...

EMRE BELÖZOĞLU KIRMIZI KART GÖRDÜ!
Fenerbahçe'de yedek kulübesinde yer alan Emre Belözoğlu 24. dakikada hakem Cüneyt Çakır'a itirazları sonucu sarı kartla cezalandırıldı. İtirazlarına ısrarla devam eden 39 yaşındaki isim ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.



VOLKAN DEMİREL EMRE'Yİ SOYUNMA ODASINA GÖTÜRDÜ!

Fenerbahçe'de ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Emre Belözoğlu adeta çılgına döndü. Sarı-lacivertli takımda Volkan Demirel sinirlerine hakim olamayan Emre'yi soyunma odasına götürdü.

İşte o anlar...

FENERBAHÇE BERABERLİĞİ YAKALADI!
Sarı-lacivertlilerde Hasan Ali'nin sol kanattan yaptığı ortaya klas vir vuruş yapan Deniz Türüç skoru 1-1'e getirdi.

İşte Deniz'in golü...


SÖRLOTH İNANILMAZ FIRSATI KAÇIRDI!
Trabzonspor, Fenerbahçe karşısında 53. dakikada Sörloth ile gole çok yaklaştı. Sörloth'un vuruşunda top dışarı gitti.

İşte o pozisyon...


KADIKÖY'DE SÖRLOTH RÜZGARI!
Trabzonspor, Fenerbahçe karşısında Sörloth'un 83. dakikada attığı golle 2-1 öne geçti.