G.Saray'da şok ayrılık!
Galatasaray Liv Hospital Basketbol Takımı'nın milli oyuncusu Furkan Aldemir, NBA'ye gitmek için sarı-kırmızılı ekipten ayrılma kararı aldı.
- Galatasaray Haberleri
- Yayın Tarihi: 24.11.2014 - 21:20
Furkan Aldemir, hakkında çıkan haberler nedeniyle açıklama yapma gereği hissettiğini belirterek, şunları kaydetti:
"NBA'de oynamak, her oyuncunun olduğu gibi benim de en büyük hayallerimden biri. Bu hayallerim doğrultusunda son günlerde olumlu şartlar oluştu. Ailem ve menajerlerimle şartları değerlendirdik ve ABD'deki sistemin benim kariyerim adına daha verimli olacağı kanısına vardık. Ama şunun bilinmesini isterim ki Galatasaray'daki kariyerim boyunca her zaman bu renkler için savaştım, sahada bu renkler için fedakarlık yaptım. Yeri geldiğinde takımdaki çoğu arkadaşımın yaptığı gibi sakatken sahaya çıktım. Sahada sadece bu camianın başarısı için ter döktüm."
Milli oyuncu, ekonomik sebeplerle değil Türkiye'deki basketbol gelişimini bir üst seviyeye taşımak için NBA'ye gitme kararı verdiğini anlatarak, "Bu bağlamda Galatasaray Kulübü'nden geçmiş alacaklarım dışında bir talebim olmadan ve kontrat haklarımı kullanmadan ayrılıyorum. Galatasaray camiasının bizlere aşıladıkları etik değerleri ve saygıyı, karşılıklı koruyacağımıza inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Furkan Aldemir, "Galatasaray'a ilk geldiğimde hayallerimden biri de bu renklerden ayrılırken gittiğim adresin başka bir Avrupa kulübü değil NBA olmasıydı. Bunu gerçekleştirmiş olmanın da gururunu yaşamaktayım. Şimdiki hedefim daha önce bu ligde Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmiş ve şu an temsil eden ağabeylerim gibi başarılı olmak. Bunun için sabır ve azmin önemli olduğunun farkındayım. Allah'ın izniyle sakatlıksız ve güzel bir şekilde kariyerime hayırlı başarılar katmak istiyorum. Kariyerim boyunca bana destek olan takım arkadaşlarıma, koçlarıma, ağabeylerime ve taraftara teşekkürü borç bilirim" ifadelerini kullandı.
Aldemir'in, NBA ekiplerinden Philadelphia 76ers ile sözleşme imzalaması bekleniyor.
DİĞER HABERLER
-
Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında RAMS Başakşehir ile karşı karşıya gelecek olan Galatasaray'da hazırlıklar tam gaz devam ediyor. -
Suudi ekibi NEOM SC'den teklif alan Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, sarı-kırmızılı kulüpte devam etmek için fedakarlığa gitti. 32 yaşındaki golcü Cimbom'da kalabilmek için mevcut sözleşmesindeki bonustan vazgeçme kararı aldı. İşte detaylar... (GS spor haberi) -
Galatasaray Kulübü, sözleşme durumu yılan hikayesine dönen Barış Alper Yılmaz'da mutlu sona ulaştı. Milli futbolcu ile sarı kırmızılı yönetim her konuda anlaşmaya vardı. İşte Barış Alper'in sözleşme şartları... | Son dakika Galatasaray haberleri (GS spor haberi) -
Ocak ayı transferleri için kolları sıvayan Galatasaray, Atalanta'nın Nijeryalı yıldızı Ademola Lookman'ı yeniden gündemine aldı. Yaz transfer döneminde de adı sarı-kırmızılı ekiple anılan Nijeryalı yıldızı Okan Buruk'un da çok istediği aktarıldı. İşte detaylar... (GS spor haberi)