Kurtuluş Fatih Terim’de
07 Mayıs 2017, Pazar

RIDVAN DİLMEN

Kurtuluş Fatih Terim’de

G.Saray iki sezonda tam 85 gol yemiş... Ama Muslera özel bir kaleci... 150 tane mi yiyecekti özel olmasa... Muslera büyük kaleci ama iki sezondur yerlerde...
Kasımpaşa fizik ve kafa olarak maça hazırdı. Karşısında da 5-0'ın rehaveti olan Galatasaray vardı. Ayrıca seyircisiz oynamaları dezavantajı. Yine de tam 1-1'i yakalayacakken Tolga atıldı. Ama onu Tudor attırdı. Oyundan çıkarsa maç 11'e 11 tamamlanırdı.
Tudor dolu dolu G.Saray'ı götürecek bir hoca mı soru işareti. Geldiği gün zirvenin 5 puan gerisinde olan bir takım bugün itibarı ile şampiyonluktan kopmuşsa, İstanbul'da oynadığı son üç maçta 1 gol atabilmişse olmuşsa 'Neren doğrudur?' dersiniz.
Galatasaray oyuna iyi başladı ama üretemiyordu. Sonra bir kaos yaşandı. Bruma'yı 18'de çıkarmanın mantığı yoktu. Ben sakatlandı diye düşündüm. Bir diyalogdan ötürü çıkmaz oyuncu. Mantıksız bir değişim gibi görünüyor bana ama ya sakatlık ya da çok sert bir mazeret bulunmalı.
Tudor için Galatasaray bir şanstı. Ama G.Saray ona bir beden büyük geldi. Yine de söylüyorum, ilerde Tudor'u çok önemli yerlerde görebiliriz. Tartışma konusu sadece Tudor olmamalı. Sayın Başkan Dursun bey iyi bir insan, önemli bir değer. Ama bazen de skorbord çok önemli. Bugün Fenerbahçe Spor Kulübü basketbolda final four oynayacak, kadın voleybol takımı şampiyon ama başkanı çok ciddi eleştirilen bir kulüp ve bugün Fenerbahçelilerin belki de yüzde 50'si istemiyor Aziz beyi... Bu durum futbol takımının başarısı ile ilgili..
Manipüle edilmesin bu görüşüm... Türkiye'de krizleri yönetecek özellikle Galatasaray'da bu isim Fatih hocadır. Kimi denerlerse denesinler... Olmadı. Altı şampiyonluk yaşamış bir teknik adamdan bahsediyoruz. Burada tasarruf tamamen onlarındır. Mancini, Prandelli hepsi geldi geçti... Olmuyor. Türkiye'nin dinamikleri kadar Galatasaray'ı da iyi bilen biri lazım. Bazı Galatasaraylılar "Artık gelmesin" diyorsa da artık böyle bir durum var. Realite bu..
Bakın bu finali biz seneye de görürüz inanın. Galatasaray'ın ilginç bir huyu var. Bugün Riekerink gitti, Tudor geldi. Tudor gidecek x biri gelecek. Ama biz çözümün oyuncularda değil liderde olduğunu görüyoruz. Galatasarayın da gerçeği bu... Dursun Bey'in tek kurşunu kaldı; o da Fatih Terim'dir... Kimi getirirse getirsin... Yoksa beraber giderler. Diğer şubeler de iyi gitmiyor çünkü. Bu yüzden G.Saray, F.Bahçe gibi yapmalı ve gelecek sezonun teknik direktörünü şimdiden belirlemelidir.

EMENİKE RAHATSIZ ETTİ
Ben Emenike'nin Rize maçında yaptığı hareketi yeni gördüm. Emenike beni çok rahatsız etti. Tunuslu oyuncuya yaptığı hareket kabul edilebilir gibi değildi. Bazı şeyler gelecekle ilgili önemli şeyler getirebilir. Bazı değerler çok önemlidir. Güncel defoları örterek hergün geriye gidiyoruz.
BİZE ULAŞIN