İki takım arasında sıklet farkı vardı
02 Mayıs 2017, Salı

RIDVAN DİLMEN

İki takım arasında sıklet farkı vardı

Saha içi için konuşacak çok bir şey yok... Muhteşem oynayan bir Galatasaray... Takımlar arasında sıklet farkı vardı. Ağır sıklet-hafif sıklet boks maçı gibiydi.
Bursaspor geçen hafta da Akhisar'dan 5 gol yedi. Bursa kolay bir şehir değildir .
Türkiye'de ulaşılmayacak bir başarı elde ettiler, Trabzonspor'dan sonra şampiyon olan bir Anadolu takımı olarak... Orada çalışmak da futbol oynamak da yöneticilik de çok kolay değildir. Şampiyon kadronun, mucize yaratan teknik direktörü yuhalandı maalesef orada, keza Hamza hoca da. Futbol şehridir, altyapıları muazzamdır, Türkiye'nin en önemli değerlerinden biridir. Ama Türkiye'de bir gerçek var: Kadro kaliteniz de önemlidir. Geçen hafta Abdullah Avcı'nın söylediği bir şey vardı;
"Kadro kalitesi yetmez, bir sistem takımı da olmak lazım. Sabır gerek.
Biz üç yıldır bunun için çalışıyoruz." İşte Bursa böyle sabırlı bir şehir değil. Bu da sık antrenör değişikliği getirdi.
Buna karşılık da Tudor'un gelişi, sistem istikrarsızlığı derken, Galatasaray yarıştan erken koptu. Tudor'un neye ihtiyacı vardı? Galatasaray'da oyuncuya yönelik bir düzen görüyordu fakat çok sert bir giriş yaptı. Sistemle oynadı, defansı 3'ledi 4'ledi.
Bruma'yı kadro dışı bıraktı, oyuncuları değiştirdi derken idmanlara da devam etti.
Burada Dursun Bey ve yönetimi de belki de mecburiyetten ama Fenerbahçe derbisine rağmen Tudor ile devam kararı aldı. Ben geçen hafta "Tudor seneye zor" demiştim.
Ama özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray'da bu aralar pek teknik direktörler konuşulmuyor.
Gündemde başkanlar ve taraftarın küskünlüğü var. Advocaat gitti... Bir tarafta da Tudor'un geleceği değil kadronun ve yönetimin geleceği tartışılıyor. Bu dönemde yoğun idman temposunun problemlerini yaşarken semeresini de almaya başladılar.
Mesela son derbide oyunu Galatasaray, 3 puanı Fenerbahçe kazandı. Zaten o yenilginin reaksiyonu çok sert olmadı. Bu maçta da Fenerbahçe gibi size'lı ve kuvvetli bir takım değil, gevşek ve demoralize bir takım bulunca farka gittiler.
Aslında Mutlu hoca önlemleri almaya çalışmış ama yetenek vardı karşısında.
Çalımla attılar, duran toptan attılar.
Kontradan attılar. Bir dönem Beşiktaş deplasmanda böyle tek kale oynardı.
Galatasaray, daha farklı da kazanabilirdi ama hakem müsaade etmediği için 5'te kaldı.
Niye hakem sadece 1 dakika uzattı maçı?
Belki Galatasaray 6. golü atacaktı, belki Bursaspor gol atacaktı. Niye bitiriyorsun?
Kupa rövanşı olsa tamam diyeceğim ama bu lig maçı. Hakemler bu uzatma dakikaları olayını aralarında halletsinler çünkü ülkemizde ikili averaj var artık.
BİZE ULAŞIN