Gol Alper Ulusoy’un
06 Mart 2017, Pazartesi

RIDVAN DİLMEN

Gol Alper Ulusoy’un

Fenerbahçe'nin golünü atan Mehmet Topal değil, Alper'dir. Alper'in golüyle 3 puan geldi. Niye Topal diyoruz? Tabii Alper derken Alper Potuk'tan değil, hakem Alper Ulusoy'dan bahsediyorum çünkü Mehmet Topal gol öncesi topu elle aldı. Bence ikinci sarı karttan da atılabilirdi. Göksel Gümüşdağ'ın video hakemi çıkışına katılıyorum. Video hakem sistemi olsa net sağ eliyle yumuşattığı görülür ve gol iptal edilirdi. Düzeltiyor ve sert bir şekilde vuruyor. Erdal vardı arkasında ve gördü, el dedi vuruş yapmadan. Hakem dediğin maçı bu kadar etkilemez.
Maçı üçe ayırıyorum. Fenerbahçe ve Osmanlıspor korakor, çok iyi olmasa da iyi istekli ve mücadeleci bir maç çıkardı. Rakip yarı sahaya oyunu yıktı Fenerbahçe. Pozisyonlar, karamboller buldu. Advocaat da 4-2-4'e çıkayım, galibiyete oynayayım dedi. Kjaer'in sakatlanması kötü oldu ama, göbekte Alper-Josef ikilisiyle 4-2-4'e döndü.
İkinci bölüme geliyorum, rulete döndü. Kim atarsa kazanacaktı. Ofsayta düşmemeye çalışan 4 tane mavili oyuncu vardı, karşılıklı tokatlaşmaların olduğu, hoş olmayan bir bölümdü. Son 15 dakika böyle futbol disiplininden uzak aldı. Ön tarafta Lens dışında oyuncu kalmadı, Advocaat bir takım arayışların içine girdi. Denedi. Son 20 dakikada oynanan oyun reel bir futbol değil, maçı da kaybedebilirdi Fenerbahçe ama bu riski almalıydı.
Son bölüm ise en başta anlattığım, golün geldiği pozisyondur. Alper Ulusoy da golü attı. Hakem, devreye girip 2 puanı Fenerbahçe'ye yazdı. Fakat video sistemi doğru şekilde uygulanabilirse, oyunu etkilemezse, suistimal edilmezse şu pozisyonu iptal ederdi.
Fenerbahçe'nin yeni transferler için oyuncu satması gerekiyor. Çin pazarını unutalım artık, yabancı kontenjanı düştü. Elindeki oyunculardan bonservisiyle kimi alırlar, onu düşünmek lazım. Yeni sezonun hocasını şimdiden belirlemek gerekir. Advocaat mı olur, Daum mu olur, Aykut Kocaman mı olur bilemiyorum ama Türkiye'yi tanıması lazım. Fenerbahçe'yi bilmesi gerekiyor, görüşmeler de Nisan'da başlamalı ve planlama yapılmalı. Bir gerçek var ki Fenerbahçe'nin kadrosunda 5-6 tane yeni 11 oyuncusu göremeyeceğiz seneye... İki tane kupon oyuncu alacaklar, parayı bulacaklar, yapacaklar mecburen. Cebe Fabiano'yu koyacaksın mesela. Bir istikrarı var, bir kaleci var kalede dedirtiyor. Fenerbahçe'yi rakip yarı alana taşıyacak 2-3 oyuncu transferi yapıp önümüzdeki seneye bakmak gerekir. Çok önemli bir süreç bu... Eğer Advocaat'la da devam edilecekse ona göre plan yapmak lazım. Hayatında iki kere İstanbul'a turist olarak gelmiş adam getirilmez. Aykut Kocaman da doğru tercih olur. Fenerbahçeli, iyi teknik direktör, oyuncuları da tanıyor.
BİZE ULAŞIN