Öndeki dörtlü kötü günündeydi
05 Mart 2017, Pazar

RIDVAN DİLMEN

Öndeki dörtlü kötü günündeydi

Kapanan takımlara karşı oynamak sadece bizim takımlarımızın kaderi değil. Camp Nou'da Barcelona'ya karşı da böyle oynanıyor, Bayern Münih'e karşı da... Onlara karşı da "Gelin buyrun" denmiyor. Bunu çözmek için en önemli silah nedir, pas. Pasında problem var mıydı Beşiktaş'ın? Yoktu. Öndeki oyuncuların hep birlikte kötü oynaması pozisyon bulamamayı getirdi.
Talisca kötüydü, Babel eh... Top kaybı çoktu. 10 kişiyle kapanan bir takıma karşı 1 ve 2'nci bölgelerde top yapabilsen de problemi Atiba'yla çözemezsiniz. Cenk ceza sahası dışına püskürtüldü. Babel saman alevi gibiydi. Gökhan, Adriano, Marcelo, Atiba iyiydi ama öndekiler yoktu. 4 oyuncu da kötü olunca yüzde 75 topla da oynasanız, pas da oynasanız bayılırsınız. Ofansif oyuncuların birebirlerdeki başarısızlığı bu kısırlığı getirdi. Geçen hafta da 1-0 kazandı Beşiktaş. İyi mi oynadı Beşiktaş? Hayır ama skoru alıyor. Ligin sonu geldikçe, en yakın rakibiyle farkı açtıkça bunlar olur. Sezon sonuna doğru lig de daha zorlaşır.
Maç önüne gidelim, Şenol Güneş'in yerine düşünüyorum ve şu tabloyu görüyorum. TT Arena'ya giderken Tudor size karşı tedbir almış, maçı kafasında önce 0-0'ı tutmak üzerine kurmuş.
Tudor'un oyuncularla yaptığı hazırlık toplantısı uzun sürmüştür. Rizespor'un hocası Hikmet Karaman da "Sen şurada duracaksın, burada duracaksın" diye tek tek anlatmıştır. Muhtemelen 40 dakika konuşmuştur oyuncularıyla...

RİZE FAZLA SAYGI DUYDU
Şimdi Şenol hocaya dönüyorum, onun toplantısı ise 5-6 dakika sürer. Hikmet hoca da 70'e kadar mutlaka savunma istemiştir. Zaten ben o dakikaya kadar Fabri'yi görmedim. Bütün hesabı son 20 dakikaya göre yapmış Karaman. Realitem bu demiş. Rakip ağır sıklet, ben hafif sıkletim. Kaçak dövüşeyim, 12. raunda maçı taşıyayım demiş. Dakika 60, Rize oyuncuları koşa koşa geriye geliyor. Neden, antrenörün istediği buydu. Kim gibi, Tudor gibi... Rize takı- mı Beşiktaş'a çok fazla saygı duydu. Anlayabiliyorum, çok eleştirmiyorum. Stratejik olarak doğruydu belki ama ligin boyu artık kısaldı. Ciddi bir düşme adayı Rizespor. Herkes düşmeyeceğiz diyor tabii ki ama birileri düşecek, benim düşecek halim yok.
Şenol hoca ne yaptı? Quaresma'yı keyif yapmaya başladığı dakikalarda kenara aldı. Bilmiyor muydu onun protesto yapacağını... Biliyordu hoca. Hem onsuz takımı görmek istedi, hem de Rize'nin son bölümde nasıl oynayacağını tahmin etti. Tolgay'ı ortaya attı, dinamizm kazandırdı. Öne Oğuzhan'ı aldı, Talisca'yı sağa çekti ve 1-0'a da 'tamam' diyecek düzene geçti. Elbette gol istemiştir ama o önlemi de almak istedi. Hatalar yaptı ama bence iyi bir hakem geliyor. Ciddi hataları olmasına rağmen yanlışı yok. Teknik olarak eleştirilebilir, penaltı verilebilecek Atınç pozisyonu dahil ama gördüğünü çalan bir hakem.
BİZE ULAŞIN