Fabri de kalplere yazıldı
04 Nisan 2017, Salı

MURAT ÖZBOSTAN

Fabri de kalplere yazıldı

Beşiktaş tarihine adını yazdırmış bir sürü kahraman var. Tabi bunların yanı sıra, gelmiş taraftarın gözünde birer kahraman olmuş, yabancı futbolcular da var. 1 yıl oynamış, gitmiş, taraftar buna bakmaz.
Taraftar oyuncunun ruhuna, verdiklerine bakar.
Bunlardan biri şüphesiz 1988'de Gordon Milne döneminde QPR'dan kiralanan Les Ferdinand'dı.
O dönem yarattığı heyecan akıllarda. Geçen ay yapılan 'Futbol Zirvesi'nde onu dinlediğimde, o anılar canlandı. "Kalmak istedim ama bırakmadılar" dedi Ferdi. Aradan 29 sene geçse de unutulmadı. Pancu'yu da unutmaz Beşiktaş taraftarı.. Kadıköy panteri Pancu.. Böyle çok fazla futbolcu yok. Yakın zamanda belki Demba Ba.. Şarkılar bestelendi ona. Mario Gomez ise başarısına rağmen, hala gönül yarasıdır.
Şimdi Fabri var.. Bu kadar kısa sürede taraftarın gönlüne yazıldı, bir kahraman oldu..
Son Gençlerbirliği maçındaki kurtarışı ile unutulmayacak isimlerden biri artık... Gözünü feda edecek noktaya geldi, takımı için devam etmek istedi.
Bu saatten sonra hatalı goller yese de Beşiktaş taraftarının gönlünde sınırsız bir kredisi var. Bunu hak ediyor... Beşiktaş ona gözü gibi baksın!

Başakşehir çok başarılıdır
Başakşehir'in aldığı sonuçlar sonrası başarısızlık yorumları yapmak büyük haksızlık olur.. Başakşehir mevcut kadrosuyla, haftalarca lider kaldığı gibi de şu anki konumunu yani ikinciliği de koruyor.. Kolay mı Beşiktaş gibi bir takımla mücadele etmek.. Beşiktaş gibi zengin kadrosu yok, zengin kulübesi yok... İşler sıkışınca parmak şıklatır gibi skoru değiştirecek yıldızları yok... En önemlisi de takımı ateşleyecek taraftarı yok. Durum böyle iken Başakşehir Kulübü, şu ana kadar önemli bir başarıya imza atmıştır. 5 puan geride kalmış, bu çok da önemli değil. Bu bütçeyle Galatasaray, Fenerbahçe gibi devleri geride bıraktılar, kolay mı? Kalan haftalarda durum ne olur bilmem ama lig sonunda sıralamada yeri ne olursa olsun Başakşehir başarılıdır. Yönetimiyle, teknik kadrosuyla…

Men mi, menemen mi?
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, CNN Türk'te konuşurken, Beşiktaş'ın 'Feda' projesini ima ederek, "Bize uygun değil" dedi. İyi hoş ama bu sefer Galatasaraylılar demez mi, "Feda uygun değil de Avrupa'dan men edilmek çok mu uygundu" diye… Beşiktaş'ın kadro masrafı 45 milyon Euro, Galatasaray'ınki 65 milyon Euro.
Aradaki kalite farkı ortada... Eminim ki şunu gören Galatasaray taraftarına "Men mi, menemen mi" diye sorsalar büyük çoğunluğu menemeni seçer.
BİZE ULAŞIN