Kupa, para ve itibar...
27 Mayıs 2016, Cuma

MURAT ÖZBOSTAN

Kupa, para ve itibar...

Galatasaray büyük çalkantılar yaşadığı bir sezonu kupayla kapatmayı başararak geride kalan birçok olumsuzluğun üzerine set çekti. Düşünsenize; rakibiniz Fenerbahçe, 80 milyon Euro para harcamış, 11 transfer yapmış ve tüm kupalara sezon başından en güçlü şekilde talip olmuştu. Ama elde var sıfır!.. Yani büyük bir hüsran.. Bu tablo herhalde sezon başında kimsenin aklına gelmezdi, başta da başkan Aziz Yıldırım'ın.. Fenerbahçe bu yatırımları her alanda ikinciliklerle yetinmek için yapmadı. Şimdi faturayı ödeme zamanı geldi. Başta sarı lacivertli yönetim olmak üzere teknik direktör Vitor Pereira, sonra da dünya kadar para alan Fenerbahçeli yıldızlar bu faturanın bir ucundan tutarlar artık.
Karşılaşmaya aşırı motive olan Galatasaray ise hem Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü hem de Süper Kupa'da Beşiktaş'a rakip oldu.. Belki de bir kupa daha alacak. Başkan Dursun Özbek'in yerden yere vurulduğu bir camiada Galatasaray dün gece çok şey kazandı. Avrupa vizesiyle cezasını yalnızca önümüzdeki sezon çekerek tamamlayacak olan Galatasaray, para da kazandı itibar da. Artık önlerinde iyi bir yapılanma fırsatı var, Avrupasız sezonda toparlanıp 2017'de tekrar Edirne ötesinde esmeye hazırlanabilirler. Bu fırsatı sağlayan da Türkiye Kupası oldu. Bu tarihi ve prestijli kupaya sezon başında burun kıvıranların ise şu anda tutunacak bir dalları bile yok. 17. kez bu zaferi yaşayan Galatasaray'ı tebrik ediyoruz.

ÖNCE SAĞLIK SONRA YAZI
Bu arada değerli okurlarımıza şunu ifade etmek isterim.. Bu hafta içinde başarılı bir operasyon geçiren yazarımız Rıdvan Dilmen bu tarihi finali kaleme alacaktı fakat dün biraz ağrıları olunca, bizler de "Önce sağlık" diyerek hocamızı yormak istemedik.
Nasılsa yazacağı daha çok yazısı, söyleyeceği daha çok sözü var. Kendisine bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
BİZE ULAŞIN