1-0 mantığı bize yaradı
06 Eylül 2017, Çarşamba

METİN TEKİN

1-0 mantığı bize yaradı

Ukrayna maçında çok eleştirilen kadroda değişikliklere gidildiğini gördük. Değişen oyunda bunun etkisi mi vardı?
Evet, Ukrayna maçına göre 11'de farklı isimler vardı. Kaan, Nuri, Oğuzhan gibi... Cesaretli diyebileceğimiz oyuncu seçimleri bunlar... Oyunun genelini değerlendirirsek ise iki takımın da birbirine sürprizi yoktu diyebiliriz. Beklendiği gibi oynadılar, ta ki gole kadar... Çok dengede bir oyun gördük. Aslında özetle tipik bir 1-0 maçıydı. 1-0 mantığındaki bu kritik karşılaşmayı alan taraf biz olduk. Tamamen bir denge oyunuydu. Ukrayna maçından daha mı iyiydik? Tabii ki çok daha iyiydik. Yalnızca skor değil, oyun olarak da bir önceki maçın çok önündeydik diyebiliriz.

Bireysel performansları nasıl değerlendiriyorsunuz?
Vasatın altına düşen bir oyuncu görmedim. Belki Arda Turan'dan çok yeterli ya da etkili bir performans görmedik. Emre Mor'un daha önce girmesi daha iyi olabilirdi. Ben Lucescu'nun geç kaldığını düşünüyordum. Kaan Ayhan çok doğru bir pozisyon oyunu oynadı. Ne zaman öne çıkması gerekiyor, ne zaman geride kalması gerekiyor, bunu iyi biliyor. Yaratıcı olmayabilir ama isteneni yapan bir sağ bek performansı vardı. Çabukluğu değil ama doğru pozisyon oynamayı Şener yerine onda gördük. Hakan, Nuri ve Oğuzhan'ın aynı anda kullanılması tercihi, dengeli savunmamız ve Cenk-Burak ikilisini aynı anda kullanmak olumlu sonuç verdi.

Bu galibiyet hem Hırvatistan'ı 2 puan mesafede tuttu, hem de Ukrayna'yı averajda yakaladık. Sizce şansımız nedir?
Her türlü sonucun alınabileceği bir grupta çok değerli olduğu kesin. Şansımızı diğer maçlara taşıdık. Artık kaderimiz İzlanda ve Finlandiya maçlarına kaldı. Olur mu? Neden olmasın, tabii ki olabilir, çıkabiliriz.
BİZE ULAŞIN