Oyuncu kalitesiyle...
28 Temmuz 2017, Cuma

METİN TEKİN

Oyuncu kalitesiyle...

F.Bahçe'yi nasıl buldunuz?
Maç öncesi Aykut hocanın bir demeci vardı; "Oturmuş bir takımla, yeni oturmaya çalışan bir takımın mücadelesini izleyeceğiz" diye... Evet Graz'ın seçtiği bir oyun planı vardı. Ama Fenerbahçe'nin oyunu istenilen seviyede olmasa da oyuncu kalitesiyle işini gördü. Bu hazırlık dönemlerinde, bu tip resmi maçları oynarken oyunlarınızı geliştirmekten çok, sonuca odaklı oynamalısınız bir kayıp yaşamamak için. Fenerbahçe'de öyle yaptı. Dirar ile topa sahip oldu ve topun kendisinde kalmasını sağladı. Valbuena ile oyun kurdu, Alper ile etkili oldu. Esasla dünkü maçın özeti oyuncu bazında buydu. Ben bu dönem için Fenerbahçe'yi Graz karşısında yeterli buldum. Sadece oyun olarak değil, oyuncu katkısına da ihtiyacı var Fenerbahçe'nin.

Advocaat'ın Fenerbahçe'si ile Kocaman'ın Fenerbahçe'si arasındaki farklar neydi?
Oyuncu tipleri kesinlikle farklıydı. Geçen sene Volkan Şen ve Lens gibi çabuk oyuncularla oynarken, bu sene iki kenarı da daha orta saha özellikli ve topun kendisinde kaldığı oyuncu profilleri ile oynadı. Burada da Hasan ve Şener'e hücum anlamında önemli işler düşüyor. Yine orta sahada Josef, dün oynamadı ama Mehmet Topal ve Ozan ile rakibini karşılamak istiyor Fenerbahçe. Rakibe basarken de Alper, Valbuena ve Dirar'ı kullanıyor. Ama yeni sezonda iki kenar oyuncunun istekleri ve performansları, bu seneki oyunda çok belirleyici olacak.

Oyun kurma sıkıntısı hala devam ediyor mu?
Bu sene orta alanla değil; Valbuena ve Dirar ile bu işi çözmek istiyor Fenerbahçe. Yani orta alan sorununu kenarlarla çözmek istiyor. Şu an oyunu çözme anlamında Valbuena çok başarılıydı.Ama Valbuena'yı dar alanda kullanmalısınız. Eğer Valbuena ile geniş alanda oynarsanız, etkiyi kaybedersiniz.

Kimleri beğendiniz?
Oyunu çözme konusunda Valbuena, Alper ve rakibi karşılamada Skrtel ve Josef de Souza öne çıktı. Genç Ahmethan; çalıştı, koştu, bastı... Faydalıydı ama Fenerbahçe santrforu olmak daha fazla özellik gerektirir.

F.Bahçe'nin oyunu istenilen seviyede olmasa da oyuncu kalitesiyle işini gördü. F.Bahçe'yi Graz karşısında yeterli buldum
BİZE ULAŞIN