Başakşehir’le baş başa
28 Şubat 2017, Salı

METİN TEKİN

Başakşehir’le baş başa

İki takımın derbi planını teoride ve pratikte nasıl buldunuz?
Ben maç öncesi öngörümde de "Tudor'un ne yapacağının oyunu belirleyeceğini" söylemiştim ki ilk yarı tamamen böyle oldu. Tudor'un planı defansif bir oyun anlayışından yola çıkıyordu. Evet top rakipteyken Galatasaray topun arkasına geçti, Çaykur Rizespor maçında olduğu üçlü savunmanın yanına Carole ile Yasin'i getirdi ve rakibi böylece karşıladı.
Ama Tudor'un topu kazandıktan sonra bana göre planı yoktu, varsa da hiç uygulayamadı ki bu da Beşiktaş'ın işine geldi.
7 puan fark cebinde olan Beşiktaş ise topa sahip olarak çok da fazla ileri çıkmadan oynadı. Futbol anlamında pozisyonsuz ve kalitesiz bir ilk yarı geçti diyebilirim.
Ta ki Talisca'nın frikik golü olana kadar... Bu olmasaydı bence bu maçın 0-0'a kilitlenmiş bir oyun olacağını söyleyebiliriz. Ondan sonra görüntü değişti, maç gel-gitlere döndü.
Galatasaray'da Bruma'yı kenardan alıp merkeze koyarsanız ondan hiç verim alamazsınız.
İlk yarı böyle oldu. İkinci yarı Galatasaray'ın geliştirdiği ataklar ise Bruma ile sol kanattan gelişti.
Bunun dışında Galatasaray'ın bir hücum planı olduğunu söylenmek zor.
Tudor'un oyun planını da sorgulamak lazım. 40 bin kişinin önünde, şampiyonluk için kazanmanız gereken bir maça defansif bir oyun anlayışı ile çıktı. Bunu G.Saray'ın anlayışı ile bağdaştırmak zor.
Bir maçta yenilmeyebilirsiniz ama şampiyonluk oyunları böyle olmaz.

Ligin bitimine 12 hafta kaldı. Beşiktaş için 'Artık şampiyonluktaki tek rakibi Başakşehir' diyebilir miyiz?
Kesilikle diyebiliriz. Artık Beşiktaş'ın tek rakibi Başakşehir'dir... Ondan da 4 puan önde olduğunu söylersek şampiyonluk için en büyük adayın herkesin düşündüğü gibi Beşiktaş olduğunu da da belirtebiliriz.

Beşiktaş'ta en iyi isim kimdi?
Öyle bir oyuncuyu öne çıkaracak bir anlayışta değildi oyun. Ve nitekim öyle oldu ancak beğendiğimi söyleyebileceğim oyuncular vardı; Oğuzhan ve Marcelo'yu beğendim. İkinci yarıda da Atiba...
BİZE ULAŞIN