Büyük gerginlik
06 Şubat 2017, Pazartesi

METİN TEKİN

Büyük gerginlik

İki takım da neden bu kadar gergindi?
Enterasandı hakikaten... Bunun bir kupa maçı belki de tek maçlı olması bu gerginliği yaratmış olabilir ama sonuçta bir kupa maçıydı. Ligin atmosferinin dışında bir maçtı ama çok belli ki iddia anlamında iki takım da ideal 11'leriyle çıkmıştı sahaya. Olur böyle maçlar. Demek ki iki takım da normal olarak çok kazanmak istemiş. Tabii gerginliğin getirdiği esas nokta Tosiç'in kırmızı kartı oldu. İlk yarının sonlarına doğru olmasına rağmen bu gerilim Beşiktaş'ın oyuna 11'e 10 devam etmesine neden oldu. Kartın doğruluğu tartışılılır tabii, ki tartışılacaktır. Esasında, evet Fenerbahçe belki maçı 1-0 kazandı ama bunu çok hissettirerek oynamadı Beşiktaş'a karşı. Yani ben senden 1 fazlayımı hissetiremedi sahada...Tosiç'in hamlesi vardı ama bunu süsleyen abartan ve kırmızıya çeviren Van Persie oldu.
Oyunu bu kırmızı kart mı belirledi? Evet... Bunun tabii çok önemli bir etkisi oldu ve Beşiktaş, ligin en önemli favorisi kupadan elenmiş oldu.

Talisca'nın çıkması doğru muydu?
Açıkçası Talisca çıkınca 'Niye?' diye sordum kendi kendime. Savunma güvenliği tamam, alınabilir ama dedim ya 11'e 10'u hissetiren bir Fenerbahçe yoktu sahada. O anlamda gereksiz olarak değerlendirebiliriz Talisca'nın kenara alınışını... Bütüne bakınca ben bir artısını görmedim, hissetmedim Fenerbahçe'nin. O yüzden sorunun cevabı olarak 'Talisca çıkmamalıydı' diyebirim. Çünkü hakikaten böylesine yetenekler sonlarda ortaya çıkar ve sonucu değiştirir.

Maçın en iyisi ve kötüsü kimdi?
Açıkçası öne çıkan ve fark yaratan bir oyuncu yoktu. Ama en önemli oyuncusu Robin van Persie diyebiliriz. Tosiç'e kırmızı kartı çıkarttı...
Golün sahibi de kendisi oldu. Bu iki faktörle maçın en önemli ismi idi.
En kötüsüne baktığmızda ise; ben Oğuzhan'dan açıkçası çok daha iyi bir perfonmans beklerdim. Çok kötü demesek de bekleneni veremeyen bir Oğuzhan vardı dün gece sahada...

Ali Palabıyık'ın kararlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ali Palabıyık benim hakikaten beğendiğim bir hakemdir. Ama kırmızı kararında çok yakın olmasına rağmen, bu kadar rahat ve emin kartını çıkarması benim için soru işaretiydi.
BİZE ULAŞIN