Mühim olan kupaydı
27 Mayıs 2016, Cuma

METİN TEKİN

Mühim olan kupaydı

1- Galatasaray kupayı nasıl kazandı?
Biraz oyun özelinden bakarsak, geçen lig maçı ile kıyasla en önemli fark orta sahada Emre Çolak'ın kullanılmasıydı. Oyunun başındaki ilk 25 dakikalık bölüm Galatasaray'ın istediği gibi oynandı. G.Saray'ın istediği neydi? Orta sahada topa hakim olmak ve öne doğru hamleler yapabilmekti. Bunu da Selçuk ve Emre ile yapabildi, Sneijder'in de katkısıyla. Zaten maçın bütününe baktığımızda oyunda üstünlüğü olan taraftı G.Saray. Yavaş yavaş oyunu F.Bahçe'nin dengelediğini ve ikinci yarıda da ele aldığını gördük. Bu sefer de savunan ve direnen bir G.Saray vardı. İlk yarıda 25 dakikalık bölümde oynamaya ve gol atmaya çalışan G.Saray'ın aksine.
Ama burada özellikle kendi yaptıklarının değil Fenerbahçe'nin öndeki beceri eksikliğinin öne çıktığını söylemek lazım.... Dün akşam belki de Fenerbahçe hücum anlamında yapmak istediği hiç bir şeyi başaramayan takımdı.
İkinci yarıda Fenerbahçe niye bu kadar oyunda üstünlüğü ele aldı, tablo niye farklı oldu diye sorarsak; Sneijder'in sakatlanıp çıkmasından sonraki teknik adam tercihi diyebiliriz... Oyuna girenin Chedjou olması sadece oyuncu değişikliği değil tamamen oyunu değiştiren bir fark yarattı. Karşı koymak amacıyla değil topa sahip olmak amacıyla yapılsa, mesela giren Bilal Kısa olsa tablo farklı olabilirdi. Ama mühim olan kupaydı...

2-Fenerbahçe niye kaybetti?
Galatasaray maçı olmasına rağmen istek anlamında coşku anlamında özellikle maç başında durgundu Fenerbahçe... Kaçan şampiyonlukla beraber kafada sezonu bitirmiş bir Fenerbahçe izledim. Evet, daha sonra oyuna girdi, üstünlüğü ele aldı ama yapamadığı şey söylediğimiz gibi becerili işlerdi. Futbolda istediğin kadar baskı kur, tempo yap, topa sahip ol ama beceriniz yoksa önde istediğiniz şeyleri yapamazsınız, skoru değiştirme şansınız olmaz. Dün Fenerbahçe'nin yaşadığı aynen buydu.

3- Pereira'nın oyuncu tercihlerini nasıl yorumluyorsunuz?
"Kupa maçlarında Şener'i oynattım, bu maçta da o oynar" diye bir futbol kriteri olamaz. Şener'in oynama devamlılığının olmadığı çok belli oldu. Bana göre önemli bir ilk 11 hatasıydı Gökhan'sız başlamak maça.
BİZE ULAŞIN