Arda yanlış yaptı
05 Eylül 2017, Salı

LEVENT TÜZEMEN

Arda yanlış yaptı

Arda Turan yaptığı bir açıklamada Galatasaray taraftarının kendisini istemediğini ifade etti. Siz Galatasaray camiasına yakın bir isimsiniz. Bu konudaki düşüncelerinizi bizimle paylaşır mısınız?

Arda Turan'ın Milli Takım kampından televizyona bağlanıp kendisi ve Galatasaray ile ilgili yaptığı açıklamaları doğru bulmuyorum. Milli Takım, Ukranya'ya kaybederek Rusya şansını zora sokmuş durumda.
Türkiye'de herkes öfkeli ve kızgın. Arda'nın yenilgiyi pas geçip, üzüntüleri görmemezlikten gelmesi ve kendisiyle ilgili kamptan açıklamalar yapması gereksiz bir davranıştır. Kafasının içinde sorunlar yumağı olduğunu gözlemlediğim Arda'nın bu tavrı, "Koyun can, kasap et derdinde" anlayışına benziyor.
Eğer Arda izin almadan gecenin bir yarısı TV'ye bağlanıp bu açıklamaları yapmış ise daha büyük skandaldır. Milli Takım kampı yolgeçen hanı mı? Bu durum, kampta bir otoritenin olmadığını gösterir.
Bu yazıdan sonra birileri çıkıp, "Benim haberim vardı" diye disiplinsizliğe kılıf uydurabilir.
Evet; Galatasaray taraftarları hatta yöneticiler Arda'nın geri dönüşünün kurulan yeni takımda dengeleri bozabileceğini düşünüyor.. Herkes, "Takım mükemmel bir hava yakaladı. Nokta transferler yapıldı. Arda'nın dönüşü her şeyi allak bullak edebilir" diyor. Eğer sezon başı kamp döneminde Arda Galatasaray'a gelseydi kimse, "Arda havayı bozar" düşüncesinde olmazdı. Şimdi Galatasaray'da taşlar yerine oturdu. Arda gibi gövdeli ve etkili oyuncunun varlığı yeni oyuncuların yakaladığı uyumun ve ritmin ayarını bozabilir.

Galatasaray sol kanat için transfer yapacak mı, yapmalı mı? Galatasaray'da başka hangi mevkiye transfer lazım sizce?

Yönetimin Muslera'ya yedek olacak kaleci almayacağını ve İsmail Çipe'ye şans vermeyi düşündüklerini öğrendim. Galatasaray sadece ligde ve kupada oynayacağı için Tudor yönetime, "Linnes yeterli olur" raporunu vermiş. Yönetim de sezon sonu Juventus ile sözleşmesi bitecek Asamoah'ı daha az maliyetle Ocak ayında almayı planlıyor. Ancak Ganalı yıldız Juventus teknik heyetine ve yönetimine, "Beni bırakın Galatasaray'a gideyim" restini çekmiş. Eğer 8 Eylül'e kadar Juventus son anda karar değiştirir ve Galatasaray'a "Gelin Asamoah'ı alın" derse transfer gerçekleşecek. Ben Gomis'i yedekleyecek bir golcüye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.
Çünkü Eren kulübede oturmayı kendine yakıştırmıyor ve sonradan oyuna girdiğinde verimli olmuyor.
Eren ayrıca sık sakatlanıyor ve Tudor'un istediği "Önde pres" anlayışına karşılık veremiyor.

Milli Takım, Hırvatistan karşısında nasıl oynamalı, ne yapmalı? Bu maçta şansımız ne kadar? Mircea Lucescu sahaya nasıl bir 11 çıkarmalı?

Hırvatistan mücadelesinde şansımızı nasıl görüyorsunuz?
Hırvatistan'la "Ya devam ya tamam" maçı oynayacağız. Hırvatlar'ın erteleme istememesi bizim için şans gibi görünüyor. Fransa'da krizin baş aktörleri Arda-Burak-Selçuk-Caner, Milli Takım otobüsünün arkasında oturarak şu mesajı verdiler: Kimmiş büyük gördünüz mü? Lucescu ayağına kadar gidip "Milli Takım'a dönmelisin" dediği Arda Turan başta olmak üzere Burak Yılmaz, Caner Erkin ve Selçuk İnan'a sorumluluk vermelidir.
Savunmada Çağlar-Ömer Toprak ikilisi görev yapmalıdır. Milli Takım'ın oyun aklı da Oğuzhan olmalıdır. Benim ideal onbirim şöyle: Volkan- Kaan Ayhan, Ömer, Çağlar, Caner-Selçuk, Emre, Arda, Oğuzhan, Emre Mor-Burak...
BİZE ULAŞIN