Tudor’a rağmen!
30 Mayıs 2017, Salı

LEVENT TÜZEMEN

Tudor’a rağmen!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, İgor Tudor ile yola devam etme kararını, Alanyaspor maçından sonra bir kez daha gözden geçirmeli. Çünkü Tudor, sabit fikirli ve "Dediğim dedik" bir insan. Sinan-Bruma ikilisinin oynaması, tamamen başkan Özbek'in Tudor'u sert uyarmasının eseridir. Eğer Tudor'un "Transferleri durdurma gücüm var" dediği gibi olsaydı Sneijder ve Bruma, kesin oynamaz, Sinan da kulübeye mahkum kalırdı. Tam 60 dakika Sneijder, Bruma ve Sinan üçlüsü, sahada şov yaptı. Galatasaray'ın Alanyaspor kalesinde yarattığı gol pozisyonlarının hazırlanmasında bu üçlünün imzası vardı. Podolski eğer Bruma'nın pas servislerinden gelen toplara etkili vursaydı Galatasaray ilk yarıda maçı bitirirdi. Bruma'nın ilk golde topu alışı, kontrol edişi, dönüşü ve vuruşu mükemmeldi.
Sinan raket gibi sol ayağıyla iki güzel gol atarken özellikle ilk golde topu adeta iğne deliğinden geçirdi. İki gol atmış, güven kazanmış, iştahlı mücadele gücü yüksek bir oyun sergileyen Sinan'ı oyundan çıkarmak, Tudor'un affedilemeyecek hatasıydı. Çünkü Tudor, Galatasaray'da lider oyuncu istemiyor, sadece kendi liderliğini ön plana çıkarıyor. Sneijder-Sinan ikilisini çıkarmak, Tudor'un "patron benim" gösterisiydi.
Sneijder'in ezbere attığı müthiş paslar Bruma, Sinan ve Podolski'yi hep pozisyona soktu. Soldan yaptığı etkili bindirmelerle göz dolduran Linnes, Carole'ün yerine oynasaydı, Galatasaray zirve yarışının içerisinde kalırdı.
Rakibine pozisyon vermeden oynayan Galatasaray'ın, makine düzeninde işleyen sistemini, Tudor gereksiz Josue-Rodrigues hamlesiyle bozdu. Özellikle Josue, Sneijder'in rolünü üstlenemediği gibi hem çok top kaptırdı hem de ikili mücadeleleri kaybetti. Rodrigues sola geçip, Bruma sağa itilince, Galatasaray'ın hızlı kanat atakları zafiyet yaşadı. Yönetim, isterse 10 tane yeni transfer yapsın. Eğer Tudor gibi kompleksli, oyunu okuyamayan, futbol bilgisi yetersiz, futbolcu ilişkileri zayıf bir teknik adamla Galatasaray asla şampiyonluk yarışının içinde olamaz. Çünkü Tudor hem kindar hem de takıntılı.
Not: Halil Umut Meler, umut vadediyormuş... Rodrigues'e bir metre önünde yapılan penaltıyı vermedi, ellerini saklayan Çalık'a çarpan topa penaltı verdi.
BİZE ULAŞIN