Ya Ekici kalsaydı?
23 Nisan 2017, Pazar

İSKENDER GÜNEN

Ya Ekici kalsaydı?

Avrupa kupalarını hedefleyen iki takım... Maçı 3 puanla bitiren avantajlı olacaktı. Antalyaspor karşılaşmaya baskı ile başlayan ve ilk 10 dakika da üç korner atışı kazanan taraftı. Ersun Yanal'ın sahaya sürdüğü 11, deplasmanda kazandığı Akhisar maçının ikinci yarısındaki takım. Dripling özelliği olan Castillo yoktu, yerinde N'Doye vardı.
Antalyaspor'un savunmasındaki iki kenar bekte stoper özellikliydi, yani savunmanın 4 oyuncusunun hücuma katkısı yok.
Orta alanları ise mücadele gücü olmayan, top ayaklarına geldiğinde oynamaya çalışan oyunculardan oluşuyordu. Bu yüzden ilk yarının 20. dakikasından sonra Trabzonspor orta alanda üstünlüğü ele aldı. Yusuf ile buluşturulan toplarda bu oyuncunun öne çabuk oynama düşüncesinden kaynaklı atak girişimleri gerçekleşti. Önce Rodallega ardından Pereira ile girilen gol pozisyonları var.
İkinci yarı her yönüyle rakibe büyük üstünlük sağlayan bir takım vardı. Önce Yusuf'un mükemmel pası ve Rodallega'yla öne geçen taraf Trabzonspor oldu. İkinci gol Yusuf'un kullandığı korner sonucunda N'Doye'un içeri çevirdiği ve Uğur'un vuruşuyla geldi. Bu golden sonra Antalyaspor oyun disiplininden tamamen koptu ve Rodallega ile üçüncü golü bulan taraf yine Trabzonspor oldu.
Son oynanan 7 deplasman maçında alınan 6 galibiyetin yarınlar adına büyük önem taşıdığı bir gerçek. Bu maçta anlatılması gereken en önemli isim ise Yusuf Yazıcı'ydı.
Lyon-Beşiktaş maçında Lyon'da alt yapıdan gelen ilk 11'de 5 oyuncusu vardı. Yani sadece transfer eden değil üreten takımlar.
Şu an sorulması gereken acaba Mehmet Ekici, Trabzonspor'da olsa Yusuf'a şans verilir miydi? Dünkü maçın en önemli oyuncusu oldu. Atılan her golde payı var ve de oyunda öne oynamayı düşünen oyuncuların başında geliyor. Her geçen gün takımı adına sonucu belirleyen isim olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Abdülkadir gibi yetenekli bir oyuncuya da skor rahatlığına kavuştulan maçlarda şans verilmeli.
BİZE ULAŞIN