Güneş’in başarısı
29 Mayıs 2017, Pazartesi

ERMAN TOROĞLU

Güneş’in başarısı

Beşiktaş, uzun bir maratonun sonunda şampiyon oldu. Bu başarıda futbolcuların ve hocanın payı büyüktür. Ama ben burada yönetime de hakkını vermek isterim. Doğru teknik adamı getirmiştir, doğru kadroyu kurmuştur. O zaman kulüp başkanının başarısıdır bu. Ben işin en başındakine bakarım arkadaş. Ama... Aması var bu işin....
Türk basınında geçmişte Fenerbahçe etkinliği vardı. Şimdi Beşiktaş hakim. Fikret Orman, şu anda Aziz Yıldırım'ın girdiği işlere giriyor, hatta onu geçti. Herkes Aziz Yıldırım'ı suçluyordu ama Orman daha fazlasını yapıyor. Ama bu artık ters teper. Beşiktaş seneye bunun neticesini görür. Bugün Beşiktaş için güzel bir gün, şampiyonluğu doyasıya kutlasınlar ama doğruyu da bugün söylemek gerek. Fikret Orman da zaten çıkıp, "Kimse Beşiktaş'ın şampiyon olmasını istemiyor" dedi. Doğru bir tespit!
Beşiktaş'ın bu başarısında başroldeki isim Şenol Güneş'tir. İki sezon üst üste Beşiktaş'ı şampiyon yaptı. Türkiye'de FIFA'dan madalya alan tek adam.Bakın! Tekrar ediyorum Türkiye'de Şenol Güneş hariç hiçbir hocanın madalyası yok! Şenol Güneş'in Dünya üçüncülüğü madalyası var.
Şenol Güneş'in takımda kalıp kalmayacağı konuşuluyor. Ama ben burada söyleyeyim; Şenol Güneş, 2+1 yıllık sözleşmenin opsiyonun kullanılmasını istemiyor. Beşiktaş'ı iki sene üst üste şampiyon yaptı ve yeni bir sözleşmeyi sonuna kadar hak etti.
Güneş şimdi gidip yönetimle masaya oturur ve "Fatih Terim+1 milyon Euro" isterim der. Bakın bunu bir yerden duyum alıp, ya da birileriyle görüşüp söylemiyorum. Bana bir yerlerden gelir böyle duyumlar! Şenol Güneş Türkiye'nin en iyi, tek madalyalı teknik direktörüdür. Terim ne alıyorsa 1 fazlasını isteyebilir, ister de! Sonuna kadar hakkıdır!
Şimdi birileri çıkıp bana "Ortalığı karıştırıyor" diyecek belki ama bunu söylemeden geçemem. Şenol Güneş ile yönetim oturur, konuşur, anlaşır anlaşmaz bilemem. Ama tribünün sesine bakacaksın arkadaş! Beşiktaş iki senedir şampiyon oluyor. Tribünlerden gelen "Şenol Güneş" seslerini, ona duyulan sevgiyi görüyorsunuz. O tribünler hiç Fikret Orman lehine bağırdı mı? Hayır... Orman'ın bunu da bir düşünmesi lazım.
BİZE ULAŞIN