Fener Tudor sayesinde
24 Nisan 2017, Pazartesi

ERMAN TOROĞLU

Fener Tudor sayesinde

İki takımın futboluna baktığınızda kötü.
Galatasaray, topla çok eveleyip geveledi.
Topla çok fazla oynadı ama hikaye.
Çünkü topların yönünü değiştirerek rakibin üzerine gidemedi. Yani rakip defansın dağılmasını sağlayamadı.
Fenerbahçe, tamamen defans yaptı.
"1-2 pozisyon yakalarsam atarım" dedi, nitekim birini attı. İki takım da bu sezon bulundukları yeri inkar etmeyen bir futbol oynadılar. Peki bu maç neyi gösterdi?
Bu maç kesinlikle şunu gösterdi: Tudor'dan Galatasaray'a teknik direktör olmaz.
Fenerbahçe'den daha fazla top yapan bir orta sahan var. Biraz da topu kenarlara indirebildin.
Çok da korner attın. Topları kenara indirdiğinde, çok korner attığında gol yapma şansın yüzde 5. Yüzde 10 bile değil. Her topu Volkan aldı, her topa defans vurdu. Galatasaray'da kafa topu vuracak oyuncu yok. Pardon var! Peki kim bu? Eren Derdiyok. Peki o nerede? Tudor'un yanında. Peki Tudor, onu kaçıncı dakikada oyuna sokuyor? 80. dakikada. O girdikten sonra rakibin stoperleri zor duruma düşüyorlar. Sarı kart görüyorlar ve Galatasaray faul kazanıyor. Peki, Podolski'yi en uçta oynatıyorsun, Derdiyok girene kadar Podolski yok. Niye? Çünkü yeri orası değil.
Lukas Podolski ceza alanı dışında pozisyon bulacak, şut atacak.
Peki, Yasin ile Bruma ne yapıyorlar? İkisini toplasan bir adam yapıyor. Yine peki.... O zaman Galatasaray takımı sahaya kaç futbolcu eksik çıkmış oluyor?
Yasin artı Bruma 1, Podolski de kayıp etti 2. Derdiyok kafadan yok etti 3.
Teknik adam kim, Tudor. Geçin beyler. 80. dakikadan sonra Galatasaray normal dizilişini buldu. Ama iş işten geçmişti.
Podolski ne zaman tek santrafor oynar sende?
Galip olursun, topu ileride tutmak gerekir, Podolski kalçasını, baldırlarını ve aklını kullanarak rakip defansa top vurdurmaz, topu saklar. Yani tek santrfor oynadığında vakit geçirmeye yarar, gol atmaya değil.
Keçi boynuzu tadındaki maçı Fenerbahçe kazandı o kadar. O da Tudor'un sayesinde...

Bu derbi bize kesinlikle şunu gösterdi: Igor Tudor'dan Galatasaray'a teknik direktör olmaz...

*********

Kalite yüzde 10!

Fenerbahçe'ye bakıyorsunuz, yazacak fazla bir şey yok. Defans dörtlüsü ve kaleci, birbiriyle anlaşan oyuncular.
Defansın önündeki ikili de anlaşmış ikili. Yani arka tarafta sıkıntı yok. Hücumda sıkıntı var. Koca Fenerbahçe bir maçta bir kaç pozisyon yakalar. Zaten 2 tane yakaladı, birini attı.
Bu şunu gösteriyor: İki kötünün biri kazandı. Biz 2 hafta önce Trabzon-Beşiktaş maçını seyrettik, muazzam. O maçla bu maçı karşılaştırıyorum; o maçtaki futbol kalitesi yüzde 90'sa bu maçtaki kalite ve heyecan yüzde 10. O zaman şu andaki puan sıralaması bence adaletli. Fırat Aydınus, son zamanlarda iyi maçlar yönetiyor. Dün gece de iyi maç yönetti bence. Tek kusuru var, ihtiyar kadınlar gibi futbolcularla fazla konuşuyor. 45. dakikadaki pozisyonda penaltı çalar mıydı, çalmaz mıydı, onun takdir hakkı, bir şey diyemem. Zaten iki takım da onu zorlayacak kapasitede değildi.

BİZE ULAŞIN