Beşiktaş’a rahat batıyor
05 Mart 2017, Pazar

ERMAN TOROĞLU

Beşiktaş’a rahat batıyor

Öyle veya böyle aradaki puan farkı Beşiktaş'ı olumlu etkilemiyor. Beşiktaş'ın doğru dürüst pozisyonu yok. Gol pozisyonu var o da çok enteresan. Sol bek ortaladı, sağ bek gol yaptı. Şimdi sol bek ortalar, sağ bek gol yapar iyi de bunlar ileriye gittikleri zaman ortadakiler ne yapar? Veya hücumda oynayanlar ne yapar? Orası tartışılır. Sağ bekin, sol bekin bunları yaptığı yerde stoperleriniz yerinde durmazsa orta alanlar buraları kapatmazsa habire kontra top yersiniz.
Beşiktaş'ın kalesinde iyi bir kaleci var. Defansının arasına atılan toplara iyi çıkıyor. Çünkü Atınç bu mevkide ağır kalıyor. Hele sarı kart aldıktan sonra iyice teklemeye başladı kırmızı görmeyeyim diye. Aslında rakip teknik direktör ve hücumcular, Atınç gibi oyuncular eğer sarı kart alırlarsa ben olsam öyle oyuncunun üzerine oynarım. Araya top atarım. Onunla mücadeleye girerim. Onun ikinci sarı kart görmesini sağlarım. Ama maalesef takımlar bu kapasitede değiller.
Beşiktaş'ın en iyisi kim derseniz? Gökhan Gönül. Ama Beşiktaş, o bildiğimiz Beşiktaş gibi... Ne Galatasaray maçında oynadı ne de dünkü Rize maçında oynadı. Şunu da diyebilirsiniz: "Belki rahatlık onlara batıyor..." Ama rahatken iyi futbol oynanır. Puan farkı bu kadar açıkken iyi işler yaparsınız. Dün son 15 dakika Beşiktaş için kabus gibi geçti.
Quaresma, göze hoş gelen hareketler yapıyor, tamam. Golden önce attığı topuk pası çok şık, o da tamam. Ama Quaresma çok kopuk kopuk oynayan bir futbolcu. Oyundan çıkarken yine sinirleniyor. Hakemi alkışlayarak sarı kart alman, bu takımı sabote etmekten başka bir şey değil. Çıkarılman normal. Ama şunu diyebilirsin: Benden önce Babel çıkmaz mıydı?.. Cenk de iyi değil ama Cenk'i çıkardığı zaman oraya Aboubakar'ı alman lazım.
Hakem Yaşar Kemal Uğurlu'ya gelecek olursak... Rahat maç yönetiyor. Vücut dili de iyi. Büyük takım baskısı altında da kalmadı. Kartları yerinde kullandı. Bir penaltı pozisyonu var. Verir misiniz, vermez misiniz? Tuhaf bir pozisyon. Atınç yere düşüyor, top omuz kol arası kalıyor. Hakem o andaki fotoğrafa bakıp karar veriyor. Hakem için de zor bir pozisyon. Ama maçın içinde çaldığı ve çalmadığı düdüklerle Rizeli futbolcuları ezdirmedi. Hem de bu kadar seyirci baskısına rağmen.
BİZE ULAŞIN