Aydınus harikaydı
25 Eylül 2017, Pazartesi

AHMET ÇAKAR

Aydınus harikaydı

Dün gece gösterdi ki Galatasaray şampiyonluğun en önemli favorilerinden biri... Belki de en önemlisi. Her oyuncunun teknik kapasitesi çok yüksek. İsterlerse enine rahat oynayıp, isterlerse dikine pozisyona girebiliyorlar. Üstelik tempolarına dün gece Bursaspor özellikle ikinci yarıda dayanamadı.
İlk yarıya baktığımızda G.Saray için iyi bile diyemeyiz. Karambolde yakaladıkları birkaç pozisyon dışında pozisyonları olmadığı gibi hücumda da çoğalıp, Gomis'e yardımcı bir oyuncu gönderemediler. Ama daha önemlisi, Bursa yakaladığı kontralarla hem golü bulup öne geçti hem de belki de maç daha ilk yarıda ikiyeüçe gidebilirdi... İkinci yarı Bursa, oyundan düştü. G.Saray bütün kontrolü aldı ve bu arada Tudor, iki kanat bekini çıkartıp, Yasin ve Feghouli gibi kanat hücumcularını oyuna soktu. Büyük risk aldı ve maçı çevirdi. Feghouli'nin attığı gol çok iyi. Top kornerden ceza sahası dışına sekti, o da muhteşem vurdu.Feghouli ile beraberliği yakalayan Galatasaray, hemen akabinde de Tolga Ciğerci ile maçı kazandı. Tolga, Galatasaray'ın gizli golcüsü. Ceza sahasının hemen dışından plaseyle penaltı atar gibi yerden direk dibinden golü yaptı. Eğer yanlış hatırlamıyorsam, benzerini Sivas'a da atmıştı. Sonuçta Galatasaray şu an ligin namağlup takımı. Üstelik en çok atan ve en az yiyen de onlar. Bu şu anlama geliyor: Şayet Galatasaray, derbi ve büyük maçlarda fazla puan kaybetmezse şampiyonluğun bir numaralı favorisidir.
Bursaspor, çok fazla yabancı oyuncusuyla fena takım olmamış. İlk yarıda 20-25 dakika çok iyi oynadılar, hatta 2 ve 3. golü de bulabilirlerdi. Ama ikinci yarıdaki Bursaspor'a baktığımızda koskoca bir sıfır... Topu tutamadılar, çıkamadılar, mahkum oynadılar... Zaten bu tablo da beraberinde yenen golleri getirdi.
Derbideki hakem rezaletinden sonra Fırat Aydınus için söyleyeceğimiz tek bir kelime var: Mükemmeldi.
BİZE ULAŞIN