Kartal işi bitiriyor
25 Nisan 2017, Salı

AHMET ÇAKAR

Kartal işi bitiriyor

Maç öncesi herkese göre karşılaşma çok kolaydı... Ligin birincisi ile sonuncusu, İstanbul'da oynayacaktı. Herkes "4 mü, 5 mi olur" diye beklerken, maça bir baktık ki hiç de öyle geçmiyor... Beşiktaş yorgun... Lyon'un hem fiziki hem de ruhi etkisi bir de Adanaspor gibi bir rakiple oynamanın yarattığı konsantrasyon zaafı çok net göründü. İlk dakikalar Beşiktaş'ın kontrolündeyken, Tolgay'ın ara pasına Aboubakar çok iyi vurdu ve Beşiktaş'ın golü geldi. İşte ne olduysa bu dakikadan sonra oldu. "Beşiktaş farka gidecek diye düşünürken, Adanaspor çok etkili ve çabuk gelmeye başladı ve çok gariptir Beşiktaş defansı bu sezon maç içerisinde belli periyotlarda gösterdiği aczi yine göstermeye başladı. Sonuçta da golü yedi.
Tuhaf olan şu; Beşiktaş, sadece anlık defans hatası yapmıyor, bazı maçlarda özellikle son dönemlerde 10'ar, 15'er dakikalık periyotlarda defans çöküntüsü yaşıyor. Ama bunu dün gece çok yaşadılar. Özellikle ikinci yarı. Üstelik ikinci yarıda Talisca'nın müthiş klası ile buldukları gol de gelmişti. Alışı, kontrolü, dönüşü ve vuruşu, bir numara. Bu dakikadan sonra neredeyse tüm maç kontrol Adana'ya geçti. Adana, beraberliği de yakaladı ve sonra da sahneye Tosic çıktı. Lyon maçında kaçırdığı penaltıyı affettirircesine iyi bir kafa vuruşuyla Beşiktaş'ı öne geçirdi. Aslında dün gece baktığımızda Beşiktaş, genel futbol doğrularında İstanbul'daki en kötü maçını oynadı. Ama futbolcular da biliyor ki kazanamasalar bile yine de iş bitti. İşte bir futbolcu için bu da müthiş bir rahatlık. Eğer dün gece Beşiktaş takipçisiyle puan puana olsaydı inanın bana Tosic'le o golü zor atardı.
Halil Umut Meler; mükemmel maç yönetti. Zaten bu sene seyrettiğim birçok maçını da çok iyi yönetti. Arada bir yaptığı ciddi hatalar var ama genç ve deneyimsiz bir hakem olduğu için bunlara göğüs geriyoruz
BİZE ULAŞIN