Ivan Bebek’e hiç kızmayın
06 Mart 2017, Pazartesi

AHMET ÇAKAR

Ivan Bebek’e hiç kızmayın

Türk hakemlerinin zaten rezil yönetimlerine şahit olmuştuk. Ve bu Türk hakemlerinin kötü yönetimlerinden de genelde Fenerbahçe zarar görmüştür. Ama dün geceki skor için söyleyeceğimiz tek şey şu: Alper Ulusoy adlı hakem, Fenerbahçe'ye galibiyeti çok net bir şekilde hediye etti.
Uzatmalar oynanırken kornerden gelen topu Mehmet Topal, sağ koluyla kontrol etti, vurdu ve 3 puan geldi.
Geçen yıl Braga'ya elenen Fenerbahçe, Ivan Bebek adlı Hırvat hakemden çok dert yanmıştı. Topal'ın koluna çarptı diye anlamsız bir penaltı vermiş ve Fenerbahçe elenmişti. Kaderin garip cilvesi! Dün geceki Mehmet Topal ile Braga'daki Ivan Bebek'in ne farkı var?
Hakemlerin zaten skandal olduklarını sezon başından beri yazıyoruz ama Mehmet Topal'ın yaptığı kabul edilemez.
Topu bilerek ve isteyerek sağ koluyla kontrol edip golü yapıyor, sonra cin gibi hakeme bakıyor, sonra da secdeye eğiliyor. İşte sevgili Sinan Engin'in 'futbolcunun cenaze namazı kılınmaz' derken kast ettiği buymuş.
Türk futbol tarihinin en beyefendi adamı dedik, en namuslu adamı dedik ama o, Osmanlıspor'un puanını çalan bir adam oldu çıktı. Sonra da utanmadan secdeye eğiliyor.
Dünkü maç keyif, pozisyon ve heyecan yönünden çok yüksekti. Bu maçın 1-0 bitmesi çok şaşırtıcı. Nereden baksanız her iki takımın da üçer-dörder gol pozisyonu var. Ama bu pozisyonların hiçbiri gol olmazken uzatmalarda hakemin kıyağıyla Fenerbahçe golü buldu.
Şaşırtıcı olan şu, kabul ediyorum ki Osmanlıspor Türkiye liglerinin en iyi kontraya çıkan takımı. Ama ne olursa olsun Fenerbahçe bu kadar pozisyon vermemeliydi. Son vuruşlar ve pas zamanlaması iyi olsa Osmanlıspor maçı kazanmıştı. Bir de madalyonun öbür yüzü var tabii. Fenerbahçe'nin en az rakibi kadar pozisyonu var. Hatta daha netleri de var.
Bu pozisyonlarda da sahneye bence dün gece sahanın yıldızı Osmanlıspor kalecisi Karcemarskas çıktı. Öyle insanüstü bir-iki kurtarış yaptı ki şapka çıkartmak lazım.
BİZE ULAŞIN