Noel Baba!
24 Ekim 2016, Pazartesi

AHMET ÇAKAR

Noel Baba!

Başlık bir çoğunuzun garibine gelebilir. Beşiktaş bu kadrosuyla hatta bu şansıyla ve hatta doğru rotasyonlarıyla doludizgin yoluna devam ederken yılbaşında yani devre arasında, en yakın rakiplerine büyük farkla şampiyonluğu matematik olarak değil ama büyük oranda garantileyebilir. Aboubakar haftalardır tutuktu, önce Napoli'de patladı, sonra da dün gece attığı ve attırdığı golle coştu. Hele ilk devrenin son dakikasında attığı bir gol var ki belki de Avrupa'da haftanın golü. Yine son dakikada arkası dönükken Talisca'yı görüp ona asist yapması takdire şayan.
Aslında maç çok dengeli başladı. Hatta ilk yarının büyük bir kısmında Antalyaspor bizi çok şaşırttı. Kesinlikle oyuna ortaktılar. Orta sahayı çok rahat geçiyorlardı ve üstüne üstlük ciddi pozisyonlar da yakaladılar.
Maçın kırılma anı 45. dakikada... Aboubakar ceza alanı dışında çaprazdan öyle bir vurdu ki top 90'da direğe vurup içeri girdi. Kırılma noktası dediğimiz şu; Beşiktaş hem skor avantajını yakaladı hem de itirazdan dolayı Antalyasporlu Diego Angelo oyundan atılıp takımını 10 kişi bıraktı.
İstanbul'da mağlupken 10 kişi kalıyorsanız bu maçı kurtarmak Antalyaspor için çok güç olurdu. Öyle de oldu.
İkinci yarıdaki Beşiktaş'ın attığı ikinci gol hazırlanış açısından süper. Kaleci Fabri'den başlayıp mükemmel paslaşmalarla ve en sonda da Quaresma'nın ortasıyla gelen Talisca'nın kafa golü her şeyi bitirdi.
Beşiktaş'ın avantajı şu; her tür rotasyon fayda veriyor. Talisca birkaç haftadır sallantıdaydı, dün gece iki gol attı. Aboubakar'ın kendine güveni geldi. Tolgay iyi oynadı. Fabri ise bence haftalardır mükemmel oynuyor. Sonuçta bakıyoruz, Beşiktaş doludizgin ilerliyor.
Hakem açısından maçın en kritik anı, Abubokar'ın golünden önce Tosic'in kazandığı top. Antalyasporlular faul diye itiraz ettiler ama bence hakemin kararı doğru. Çünkü Tosic'in her ne kadar tabanı gösterip müdahalesi olsa bile bu taban yandan yapılmış olup Antalyasporlu oyuncu için bir tehlike teşkil etmiyor.
BİZE ULAŞIN