Maç Sonuçları

Ziraat Türkiye Kupası'nda final heyecanı

Ziraat Türkiye Kupası’nda müthiş final geldi çattı. 55. Türkiye Kupası, futbolseverlerin ATV ekranlarında HD kalitesiyle şifresiz olarak izleyecekleri M.Başakşehir-A.Konyaspor finaliyle sahibini bulacak.

Giriş: 31 Mayıs 2017, Çarşamba 00:00 Güncelleme: 31 Mayıs 2017, Çarşamba 21:25

Eskişehir Yeni Stadı'nda saat 21.30'da oynanacak futbol resitalini hakem Fırat Aydınus yönetecek. Tüm biletlerin çıkar çıkmaz tükendiği dev organizasyonda tribünlerde de görsel bir şölen yaşanacak. Ligde şampiyon Beşiktaş'la giriştiği yarışta 2. sırayı alan Başakşehir, bu başarısını kupaya da yansıttı.

Finale kadar namağlup gelen turuncu-lacivertliler, tarihinde 2. kez final mücadelesi verecek. İstanbul ekibi 2011'de Beşiktaş'a penaltı atışlarıyla kaybetmişti. Başakşehir'de cezalı Doka ve sakat olan Egemen ile Mehmet Batdal finalde oynayamayacak.

A.Konyaspor ise bu yılki performansıyla geçen sezonu mumla arattı. Yine de Ziraat Türkiye Kupası'nda finale kadar yükselmeyi başaran yeşil-beyazlılar, kötü geçen sezonu tarihlerinde ilk kez kupayla taçlandırıp art arda ikinci defa Avrupa Kupaları vizesini almak istiyor.

8 YIL SONRA 4 BÜYÜKLER YOK

Ziraat Türkiye Kupası'nda M.Başakşehir- A.Konyaspor finali 4 Büyükler'in olmadığı bir final olarak dikkat çekiyor. 8 yıl sonra "4 Büyükler" olarak adlandırılan Beşiktaş, F.Bahçe, G.Saray ve Trabzonspor'dan birisi finalde yer almıyor. Organizasyon tarihinde 4 Büyükler'den birisinin yer almadığı son final 2007-2008 sezonunda oynandı ve Kayserispor, Gençlerbirliği'ni penaltılarla yenerek kupayı kazanmasını bildi.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR'İN 11'İ ŞU ŞEKİLDE: Volkan, Uğur, Bekir, Epureanu, Eren, Emre, Mahmut, Visca, Mossoro, Cengiz, Adebayor

ATİKER KONYASPOR'UN 11'İ ŞU ŞEKİLDE: Serkan, Douglas, Ali Turan, Jonsson, Vukovic, Skubic, Ömer Ali, Ali Çamdalı, Milosevic, Amir, Bajic